Maksimović oduševio "delije", a njegov prvi učitelj ima poruku: "Naš Mesi, dar od Boga"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 26.09.2024.
08:59
Izvor: Sportske.net

Krenulo se iz malog kluba u Raškoj.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Skoro se ne pamti da je neki debitant, naročito sedamnaestogodišnjak, tako impresionirao na "večitom derbiju" kao Andrija Maksimović na "Stadionu Partizana".

Ubačen kao "džoker", Maksimović je ušao bez treme i straha ju najveći meč srpskog fudbala.

Njegov prvi fudbalski učiteljl Nedeljko Dimitrijević je u intervjuu za "Sportski žurnal" govorio o počecima u Raškoj, iako je Maksimović iz Novog Pazara.

"Andrija je došao kod mene, iako je tad bilo 12 škola fudbala za decu u Novom Pazaru. Čujte sad ovo, njemu je kuća na 30 metara od zapadne tribine stadiona Novog Pazara. I on je sve to ostavio i došao kod mene u Rašku. Kako drugačije da opravdam taj postupak, neko da ga je moj Vlado poslao sa neba. Andrija Maksimović je dar sa neba koji može u sto godina da se rodi", rekao je osnivač OFK "Vlada Dimitrijević".

Seća se i prvog dolaska Andrije u klub.

"Kako da ne. Po dolasku prve reči Andrije ocu Mirku bile su tata ja odavde nikad neću da idem, a skoro da nije znao da priča, jer je krenuo da trenira sa četiri godine i nekoliko meseci. Siguran sam da je Andrija proveo osam nezaboravnih godina u OFK Vlada Dimitrijević i da je mnogo naučio. Koliko je bio značajan govori podatak da je za pola osvojenih pehara kluba direktno zaslužan", navodi Nedeljko.

Ko je Andriji nadenuo nadimak "Mesi" po slavnom Argentincu Leo Mesiju?

"Gledajte kad je došao kod nas to je bila kopija Leo Mesija. Imam slike koje govore u prilog tome, duga frizura i svi su ga u Raškoj oslovljavali sa Mesi. Andrija je stvarno naš Mesi. Sad se podšišao i ne liči na sebe sa kraćom kosicom. Ha, ha, ha...", dodao je Nedeljko za momka koji se već našao na širem spisku prvog tima reprezentacije Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke