Malbašić samokritičan: "Nismo ispunili očekivanja, sledeće godine ćemo biti bolji"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.05.2023.
13:25
Izvor: Sportske.net

Lep jubilej, ali...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Filip Malbašić je od ovog vikenda i zvanično u klubu „100“ u fudbalskom klubu Vojvodina.

Vošin ofanzivac je uoči utakmice sa Partizanom dobio uramljeni dres sa svojim prezimenom i brojem 100, a nakon toga je istakao da je ponosan zbog svog jubileja.

"Nije mala stvar biti u klubu „100“ u ovakvom jednom klubu. Vojvodina je jedan od naših najvećih klubova i odigrati 100 utamica u ovom dresu jeste moj ponos. Srećan sam i zbog cifre, pogotovo što sam u kratkom periodu dostigao taj broj. Ponosan sam što sam u klubu kao što je Vojvodina i nadam se da ću nastaviti da pišem istoriju u ovom dresu", počeo je Malbašić za klupski sajt.

On je svoj jubilej upisao u derbiju sa Partizanom, koji je bio jedan od kvalitetnijih u poslednje vreme.

"Utakmica je bila bez nekog rezultatskog značaja, jer ni mi ni oni nismo mogli da promenimo situaciju na tabeli. Igrali smo bez pritiska i fudbal je odmah bio kvalitetniji. U našem fudbalu je nenormalan pritisak rezultata, posebno u ovoj godini, jer znamo šta su donosile koje pozicije za plasman u Evropu i to se osetilo u svim ekipama. Rasterećenje je uticalo da odigramo odličan meč i mislim da je nerešen ishod najrealniji. Mi smo imali dve šanse na kraju, pre toga oni, ali mislim da smo se pokazali u dobrom svetlu. Želeli smo da se oprostimo pobedom od naših navijača, iako nismo uspeli, ostavili smo dobar utisak", istakao je Malbašić.

On priznaje da u ekipi nisu zadovoljni konačnim plasmanom ove sezone i da nisu ispunjeni svi ciljevi.

"Generalno, nismo zadovoljni, mislim da smo svi u ekipi i u klubu, iako je napravljen pomak u odnosu na prošlu sezonu, očekivali više. Na neki način nismo ispunili očekivanja i ciljeve koje smo mi zacrtali. Ipak, sada ostaje da se ekipa skocka preko leta, da probamo da se plasiramo u grupnu fazu Lige konferencija kroz kvalifikacije. Vojvodina je počela da ide u pravom smeru i rezultati neće izostati, ali ne može ništa preko noći. Važno je da klub vode ozbiljni ljudi i da nastavimo da gradimo sve što smo počeli. Po kvalitetu smo mogli više i verujem da smo po igračkom kadru mogli da budemo u prve tri ekipe. Nešto nam je falilo čim su neke druge ekipe ispred. Pozitivno je što smo izborili Evropu, ali nismo ispunili sva očekivanja", naglasio je Malbašić.

Vošin napadač bio je samokritičan i prema svom ličnom učinku ove sezone i veruje da će sledeće godine pokazati mnogo više.

"Nisam zadovoljan, iskreno. Došao sam iz perioda neigranja od čak godinu dana i nakon toga su morale da se osete neke posledice. Prvi deo sezone bio pun nesrećnih okolnosti, povreda kolena, drugim delom sam zadovoljniji, ali opet ne u potpunosti. Znam da mogu bolje i svestan sam toga i nadam se da će sledeća godine biti mnoga bolja", zaključio je Malbašić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke