Malo poznata priča o Mitroviću - Partizan ga umalo otpisao, a onda je ispisao istoriju srpskog fudbala!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 29.03.2021.
10:33
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Svoju seniorsku kraijeru Mitar je počeo u Partizanovoj filijali Teleoptiku.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Aleksandar Mitrović ušao je u istoriju srpskog fudbala pošto je protiv Portugala postigao gol kojim je postao rekorder po broju pogodaka u nacionalnom timu.

Nakon staža u mlađim kategorijama Partizana, seniorsku karijeru započeo je u filijali Teleoptiku kod Vuka Rašovića koji se u razgovoru za Sportski žurnal prisetio te saradnje.

"Retko tvrdoglav igrač, u najpozitivnijem smislu. Težak, ali snažan karakter. Bilo je dana kad s njim nije bilo lako raditi, međutim, nikad nije odustajao. Mnogo je radio i zaslužio je sve što je uradio u karijeri", smatra Rašović.

Ipak, nisu svi u Partizanu bili oduševljeni idejom da se Mitroviću ponudi stipendijski ugovor, sa tim se naročito nije slagao tadašnji direktor omladinske Partizana Nedeljko Kostić koji je smatrao to "razbacivanjem novca".

"Tačno je da se Kostić nije složio, ali nije poništio stipendiju. I ja sam bio mlad trener, nije mi bilo svejedno pred takvim autoritetom, ali sam zamolio da nam da malo vremena. Prihvatio je, uz mnogo teških reči.

"Kostić je uradio tada nešto što je veoma retko, ne samo u fudbalu. Rekao je da mi se izvinjava zbog kritike da Mitroviću potpišem stipendiju i dodao da je 'duplo bolji igrač od Eduarda'. Srećan sam bio kad su ga prebacili u prvi tim Partizana", istakao je bivši trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke