Mamić bez dlake na jeziku: "Ne želim Zvezdu protiv sebe, već pored sebe, navijam za nju!"

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.02.2021.
14:56
Izvor: Sportske.net, vecernjilist.hr

Zanimljiv intervju iz Međugorja.

BETAPHOTO/HINA/DS

Povezane vesti

Nekadašnji predsednik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić dao je zanimljiv intervju za Večernji list u kojem se osvrnuo i na Crvenu zvezdu.

Čovek za kojeg mnogi tvrde da i dalje upravlja ne samo "modrima", već i hrvatskim fudbalom iz senke tvrdi da nije želeo da se dva kluba iz više Jugoslavije sastanu.

"Jasno sam i javno rekao da ne bih želeo da Zvezdu izvučemo u Evropi. Ne želim Zvezdu protiv sebe, želim Zvezdu pored sebe. I neka Zvezda napreduje, ja sam njihov navijač i svih klubova s ovih prostora. Utakmica Dinama i Zvezde bila bi neizvesna, odlučivale bi nijanse", smatra Mamić.

On je potom govorio i o kvalitetu hrvatskog fudbala.

"Hrvatska liga napreduje, što je fenomen koji ne mogu da objasnim. Tamo nema novca za ovo piće koje sada pijemo. Divim se tim sportskim radnicima i kako opstaju bez bilo kakvih sredstava. Što se tiče Dinama, mnogo puta sam pokazao da ne gledam svoj interes nego da podmećem svoja široka leđa za interese Dinama. Mene možete da gazite koliko hoćete, ali kad krenete na Dinamo, ja nemam kočnice i uvek ću reagovati.

Sećam se kad sam za vreme rata putovao u inostranstvo i govorio da sam Hrvat. Ljudi nisu imali pojma, pa bih rekao da je to bivša Jugoslavija. Znali su za Jugoslaviju, ali su govorili 'to su idioti, ubijaju se, kolju se'. Ali, kad bismo došli do Šukera i Bobana, onda bi znali o čemu pričamo", kazao je Mamić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.