Mančester siti - Marakana čeka najbolju ekipu i najtrofejnijeg trenera na svetu

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 31.08.2023.
19:30
Izvor: Sportske.net

Kratka analiza timova koji čekaju Zvezdu u Ligi šampiona.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Kada je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić priželjkivao rivale u Ligi šampiona, spomenuo je velikane poput Reala, Barselone i Mančester junajteda, ali ne i aktuelnog prvaka Evrope Mančester siti.

To nije slučajno.

Voljom žreba u Monaku, šampion Srbije je u okviru grupe G dobio upravo "građane" o kojima svaki ljubitelj fudbala zna gotovo sve.

Na prste možda čak i jedne ruke mogu se nabrojati timovi u Evropi koji mogu da eliminišu sastav kakav na raspolaganju ima Pep Gvardiola koji nije odustao posle poraza u finalu Lige šampiona od Čelsija, već nastavio da sanja i dosanjao svoj treći "ušati" trofej u trenerskoj karijeri.

Malo šta je Siti menjao u svom igračkom kadru tokom leta, osim Ilkaja Gundogana otišli su uglavnom igrači koji nisu nosili igru poput Mareza i Laporta, dok su svlačionicu osvežila tri nova lica. Joško Gvardiol stigao je da načini strašan štoperski tandem sa Rubenom Dijašom, Mateo Kovačić će takođe imati značajnu ulogu u Gvardiolinim taktičkim zamislima, dok će klub biti strpljiv sa neverovatnim potencijalom u vidu Žeremija Dokua koji bi i mogao da dobije priliku protiv Zvezde.

Čitava ekipa Baraka Bahara moraće da odigra utakmicu iznad svojih mogućnosti ne bi li napravili iznenađenje protiv igrača kao što su Erling Haland, Kevin de Brujne, Bernardo Silva, Rodri, Ederson... 

Ono što bi moglo da olakša posao "crveno-belima" jeste raspored ukoliko bi utakmica sa Sitijem došla u trenutku kada bi Englezi već obezbedili prolaz dalje, pa bi Gvardiola mogao još više da promeša sastav, mada sva je verovatnoća da će odmoriti pojedine igrače čak i u slučaju da raspored ne bude takav.

Ljubiteljima tradicije neće promaći ni negativan učinak Zvezde protiv engleskih klubova u evropskim takmičenjima - sedam pobeda i osam poraza u šest nerešenih rezultata i gol razlikom -12.

Zvezda je poslednji put igrala sa engleskim klubom pre četiri godina, upravo u Ligi šampiona gde je Totenhem dvema ubedljivim pobedima 5:0 i 4:0 pokazao razliku u klasi.

Fudbal je magična igra, lopta jeste okrugla, ali činjenice su takve da sve ukazuje na vraški dežak izazov za Zvezdu da izbegne dva katastrofalna poraza od Mančester sitija, prvaka Evrope i dominantnog tima Engleske u proteklih deset godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke