"Marakana" neće posebno uplašiti Benfiku, a ko je favorit?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 16.09.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Zoran Filipović pričao Portugalcima o Zvezdi.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nekadašnji jugoslovenski fudbaler Zoran Filipović pričao je za portugalske medije uoči meča Crvene zvezde i Benfike.

Bivši fudbaler i trener živi u Beogradu odakle je za "Abolu" dao svoj sud o predstojećem duelu na stadionu "Rajko Mitić". On je svojevremeno nastupao za oba kluba, ali je potom i kao trener radio i na "Lužu" i na "Marakani".

"Crvena zvezda je na prvom mestu u prvenstvu, pobedila je sa 2:0 i očigledno su najjača ekipa u Srbiji. Obično lako pobeđuju iako nisu u formi", počeo je Filipović, pa dodatno opisao ekipu.

"To je tim koji dosta vredi, a poslednjih nekoliko dana prelaznog roka potpisali su važne igrače. Imaju ambiciju da dobro prođu u Ligi šampiona i dobiju što više utakmica. Tim je jači nego ranije, dobro su se pojačali. Jaka su ekipa kada igraju u Beogradu".

Opisivao je Filipović Portugalcima kako izgleda igrati na "Marakani".

"Tunel i pun stadion... Navijači Crvene zvezde zaista navijaju za svoj tim, ceo stadion... Atmosfera je teška i ima uticaja na protivnike. Benfika će kao i ostali naići na napeto i teško okruženje, ali dobro za fudbal. Biće mnogo drugačije nego na njihove utakmice kod kuće. Ali, videćemo kako će se igrači ponašati. Verujem da su fudbaleri Benfike navikli na teške utakmice i pritisak".

Prema njegovom viđenju, nema favorita.

"Nema favorita... Timovi su se dosta promenili, Benfika je čak promenila i trenera. Ljudi misle da bi Crvena zvezda mogla da iznenadi, ali individualni kvalitet Benfikinih igrača je superiorniji, pa je teško reći", podvukao je Filipović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke