Marin otrkio - Ovo je idealni period za prodaju igrača!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 28.03.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Nordsjeland kao primer.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Šef skauting slućbe Crvene zvezde Marko Marin bio je prisutan na sastanku socijacije evropskih klubova u Amsterdamu i tom prilikom pohvalno govorio o radu crveno-belih kada je prodaja igrača u pitanju.

Zvezda je u zimskom prelaznom roku prodala 18-godišnje Kostu Nedeljkovića engleskoj Aston Vili i Jovana Mijatovića američkom Njujork sitiju, a Marin smatra da su to bili pravi potezi šampiona Srbije.

"Politika našeg kluba kada su transferi u pitanju se još jednom potvrdila kao ispravna. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače na sledeći način, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše",  rekao je Marin.

Uveren je funkcioner crven-belih da je najbolje prodati mlade igrače kojima je tržišna vrednost najveća.

"Idejna politika, koja je potvrđena i statističkim podacima jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu, kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu prozor za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača"jasan je Marin.

Ovo je ujedno i filozofija jednog od najpriznatijih sistema za razvoj mladih igrača u svetu čiji su deo Brentford, Nordsjeland i akademija "Right to Dream" iz Gane.

Konkretno, Nordsjeland je takvom filozofijom došao do toga da Ernesta Nuamu proda za 25 miliona evra u Lion, a zatim i Ibrahima Osmana za 16 miliona evra u Vest Hem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke