Marin pred Bode: "Vratio se Glazer!"

Autor: Filip Rodic
utorak 27.08.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Izraelski golman u timu.

Starsport/Pedja Milosavljevic
Starsport/Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Tehnički direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Marko Marin rekao je prilikom gostovanja u Jutarnjem programu RTS-a da je cilj crveno-belima plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Zvezda je u dosadašnjoj istoriji odigrala 10 mečeva protiv ekipa iz Norveške i ima pozitivan skor. Srpski klub je upisao šest pobeda, jedan remi i tri poraza, pritom je postigao 23, a primio 10 golova.

Tehnički direktor Zvezde Marko Marin je u Jutarnjem programu rekao da vlada pozitivna atmosfera u taboru crveno-belih uoči duela sa Bode Glimtom.

"Spremili smo se dobro za ovu utakmicu. Znamo šta nas očekuje i ulazimo optimistički. Mi smo sigurni da smo pripremljeni za ovu utakmicu, da ćemo hrabro ući u igru, ali naravno i pametno", naveo je Marin.

Fudbaleri Bode Glimta su juče stigli u Beograd kako bi se adaptirali na vremenske prilike.

"Ne znam koliko će to njima pomoći, taj dan ili pola dana što su ranije doputovali, jasno je da su bili drugačiji uslovi u Norveškoj, jedno je bila temperatura koja ne pravi velike probleme, baš je lepo igrati na 15  stepeni, a drugi faktor je bio veštački teren, ali to je prošlo, mi smo na kraju aktivnim rezultatom se vratili u Beograd i sad je do nas... naše publike, navijača, da nas podrže. Ta puna 'Marakana' znači nenormalno igračima, ja to mogu iz iskustva da kažem", istakao je tehnički direktor Zvezde.

Crveno-beli osmu godinu zaredom će igrati grupnu fazu nekog takmičenja, a ako budu eliminisali Bode Glimt igraće u Ligi šampiona koja je promenila format takmičenja.

Marin je rekao da će fudbaleri Zvezde i Bode Glimta odigrati meč pred punim tribinama stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu.

"Kad se iz tunela izađe i vidi pun stadion, navijanje, pozitivna atmosfera, to toliko znači igračima da možda to nekim ljudima nije jasno. Ja verujem da će to biti dodatan faktor koji će nam pomoći da prođemo", osvrnuo se na podršku publike nekadašnji igrač crveno-belih.

Marin je najavio povratak Omrija Glazera, čuvara mreže Crvene zvezde u tim, budući da je trenirao.

"Nadamo se i sve liči na to da će se Glazer vratiti u tim, trenirao je i zdrav je, a to će značiti ekipi", rekao je Marin.

Poraženi tim posle dvomeča između Zvezde i Bode Glimta igraće u grupnoj fazi Lige Evrope, a pobednik u Ligi šampiona.

"O tome stvarno ne želim da razmišljam, cilj je Liga šampiona i moramo na terenu da pokažemo da zaslužujemo Ligu šampiona. Niko nam ništa neće pokloniti, Bode sutra dolazi da i oni uđu u Ligu šampiona. Mi moramo sutra da budemo dobri, možda i bolji nego što inače igramo, jer to je stvarno jedno finale, teška utakmica, oni će biti isto spremni. Tu će nam trebati 100 posto svaki igrač i podrška publike", zaključio je Marin.

Duel Zvezde i Bode Glimta igraće se sutra od 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke