Markecovo poluvreme! Flora preti, Partizan vodi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.09.2021.
19:33
Izvor: Sportske.net

Odličan rezultat posle svega što smo videli.

Marko Djokovic/Starsport.rs ©
Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prvih 45 minuta u Humskoj, Partizan vodi sa 2:0 protiv estonske Flore u drugom kolu grupne faze Lige konferencija.

Ali, uvodni minuti meča bili su daleko od očekivanja.

Najpre kiks Zdjelara u sedmom minutu, poklonio je loptu Alikuu, usledio je opasan napad gostiju, ali Zenjov se nije snašao u završnici.

Samo minut kasnije, odbrana Partizana izigrana, lopta dolazi do Vasiljeva koji sa nekih 18 metara, neometan, gađa gornji levi ugao, Popović je samo pogledom pratio tu loptu, ali ona je, srećom po crno-bele, završila tik pored stative.

Potom još jedna pretnja gostiju, ovoga puta preko Alikua, kada je Popović ipak iskontrolisao situaciju, a Partizan je u ovim trenucima delovao prilično bezidejno, nepovezano u napadu i nekako sve nesigurnije u odbrani, što su gosti i osetili i bez oklevanja koriste svaku priliku da napadnu.

Tek u 16. minutu crno-beli izvode jedan obećavajući napad, Rikardo je prodirao kroz sredinu, zaustavljen je nadomak kaznenog prostora, lopta zatim dolazi do Jojića koji je šalje visoko preko gola.

To je bila najava onoga što se dogodilo tri minuta kasnije. Ponovo Rikardo probija, ovoga puta je ušao u kazneni prostor, prevario svog čuvara, šutirao, golman Igonen je kratko odbio loptu, ali samo do Lazara Markovića koji je sve odlično ispratio i glavom poslao loptu u mrežu - 1:0.

Posle vođstva, crno-beli su zagospodarili terenom i zaigrali u prepoznatljivom ritmu, pa su i nove šanse počele da se ređaju. Odličnu je u 29. minutu imao Kvinsi Menig koji je šutirao pored gola iskosa sa leve strane, posle odličnog dodavanja Bibarsa Natha.

Flora ponovo preti u 35. minutu, kada je Obradović u kaznenom prostoru blokirao novi pokušaj iskusnog Vasiljeva.

Pet minuta kasnije dobar centaršut sa desne strane u kazneni prostor Partizana, golman Popović je istrčao i boksovao tu loptu, uz sudar sa Vujačićem. Na sreću, nije došlo do povrede.

A onda, 42. minut i još jedan gol Lazara Markovića! Popularni ''Markec'' je prihvatio loptu uz desnu aut-liniju, potom krenuo u solo-prodor i šutirao sa ivice kaznenog prostora. Lopta je na putu ka golu zakačila jednog od igrača gostiju i pevarila golmana Igonena - 2:0 za Partizan.

Do kraja poluvremena, Partizan je mogao i do trećeg gola, odlična akcija Meniga i Rikarda, najbolji strelac Partizana je šutirao, ali je lopta zamalo otišla pored stative.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke