Marko Nikolić se oglasio pred derbi: "Nema pameti, samo emocije, pobediće Partizan!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 03.03.2023.
14:30
Izvor: Sportske.net

Ali pobeda ne bi "izvadila" sezonu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Bivši trener Partizana Marko Nikolić koji je 2017. godine predvodio crno-bele do poslednje titule prvaka države oglasio se u izjavi "Tanjugu" pred 169. "večiti" derbi koji se večeras od 19 sati igra na stadionu "Rajko Mitić".

Nikolić ne krije da nije objektivan kada je u pitanju prognoza ishoda meča sa najvećim rivalom.

"Očekivanja pred derbi su uvek naavijačka. Nema tu pameti, samo emocije. Već pet, šest godina nisam ovde, ali pratim šta se dešava, naročito kada je u pitanju Partizan. Moja očekivanja su da Partizan pobedi. Iako to izgleda možda mnogima neobjektivno, ali to su oni koji ne poznaju fudbal i istoriju derbija. Mnogo puta je upravo ta utakmica bila mogućnost da se "izvadi" sezona za onu ekipu koja ima slabiju sezonu, u odnosu na onu koja ulazi komfornija u utakmicu. Očekujem da igrači Partizana pokažu ponos i da "izvade" sezonu, iako sezona ne može da se izvadi "jasan je on.

Miljenik navijača Partizana ne očekuje da će novi strateg crno-belih Igor Duljaj unesti neke drastične promene u igru svog tima, jer za to nije imao vremena, ali se nada da bi veći motiv mogao da prevagne na stranu kluba iz Humske. 

"Poznajem i jednog i drugog trenera. Bolje poznajem trenera Zvezde u ovom trenutku što je interesantno, jer je polagao tu licencu u trenutku kada sam ja pomagao i bio mentor za tu pro licencu pri Fudbaslkom Savezu Srbije. Pričam o Milošu Milojeviću i čak imamo i kontakt. Igora znam kao igrača Partizana i bili smo u kontaktu neko vreme dok je bio u Šahtjoru iz Donjecka, kada smo razmenjivali neke informacije koje su meni bile važne. Čovek debituje kao trener, ali derbi je često puta osim taktike, odlučivao i neki motivacioni momenat od strane pojedinaca. Očekujem da Zvezda igra kao čitave sezone, a da li je Igor mogao nešto da promeni za ovih par dana, nisam baš siguran i očekujem da i Partizan izađe u nekoj istoj formaciji kao i do sada", zaključio je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke