Mašina Pijero i motor Haziza nerešive enigme za Zvezdu, Beograd je nada za preokret!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 17.08.2022.
22:51
Izvor: Sportske.net

Poraz "crveno-belih" u Izraelu.

Maccabi Haifa
Maccabi Haifa

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Makabija u Haifi rezultatom 3:2 (1:2) u prvoj utakmici plejofa Lige šampiona.

Sjajan meč viđen je večeras na stadionu Sami Ofer, pet golova i mnogo trčanja, a u takvoj konstelaciji snaga bolje se snašla ekipa Baraka Bahara koja će u Beograd poneti gol prednosti.

Makabi je bolje otvorio meč, brzim napadima mučio defanzivu gostiju, naročito Franci Pijero koji je večeras bio nerešiva enigma za Dragovića i Milunovića.

Upravo je napadač sa Haitija doveo svoj tim u vođstvo kada je otresao trojicu čuvara i matirao Borjana iz neposredne blizine gola u 18. minutu.

Usledila je ofanziva Zvezde, takav pristup se "crveno-belima" i ispratio kada je u Aleksandar Pešić uz dosta sreće savladao Koena u 27. minutu.

Nakon promašaja Bukarija, potom i Pešića, čitav stadion u Haifi utišao je Gelor Kangva koji je u 40. minutu udarcem sa oko 20-ak metara precizno gađao golmanovu levu stranu i pogodio.


Nisu se fudbaleri Haife predali u drugom poluvremenu, odmah na početku Pijero je iskoristio dodavanje Hazize i izjednačio rezultat u 51. minutu na opšte oduševljenje domaće publike.

Na krilima podrške navijača, Makabi je nastavio sa opasnim napadima i 10 minuta kasnije odličnim udarcem Tjarona Šerija preokrenuo rezultat u svoju korist.

Ponovo na asistenciju veoma raspoloženog Doleva Hazize.


Pokušao je Dejan Stanković da razdrma ekipu ulaskom Stefana Mitrovića i El Fardua Bena, jedan centaršut Kange sa desne strane napravio je pometnju među domaćim igračima, ali ni tada Zvezda nije uspela da postigne gol.

Na kraju, pravi fudbalski spektakl u Haifi, poraz Zvezde, ali ne i kraj svih nada srpskog šampiona da može do najelitnijeg evropskog takmičenja.

Revanš meč je na programu u utorak od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke