Mateus Saldanja u Fenerbahčeu, Partizanu 10.000.000 evra!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 27.05.2024.
16:02
Izvor: Sportske.net, Sport klub

"Crno-beli" zaradili skoro sedam puta više od uloženog.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Partizan se nalazi pred velikim izazovom pre početka naredne sezone u kojoj će se boriti za plasman u Ligu šampiona u ne tako povoljnom trenutku.

U juriš na Evropu će očigledno morati bez jednog od najboljih fudbalera ove sezone Mateusa Saldanje (24).

Kako prenosi Sport klub, Saldanja će naredne sezone nastupati za Fenerbahče koji će na ime transfera izdvojiti 10.000.000 evra.

Uzevši u obzir prilično turbulentnu sezonu u Humskoj, uprava kluba može biti zadovoljna ovom sumom koja će napuniti kasu "crno-belih" i rešiti dobar deo finansijskih problema u kojima se klub nalazi.

Partizan je identičnu ponudu od Fenerbahčea imao i protekle zime, ali je želeo da zadrži Brazilca koji je uz golmana Aleksandra Jovanovića bio praktično kostur ekipe.

Što se samog napadača tiče, turski mediji navode da se radi o dugogodišnjem ugovor vrednom čak 3.000.000 evra po sezoni.

Ono što je posebno zanimljivo jeste mogućnost da se Saldanja ponovo nađe u Humskoj ovog leta jer je jedan od potencijalnih rivala Partizana na putu ka Ligi šampiona upravo Fenerbahče koji je završio kao drugoplasirani tim turskog šampionata.

Mateus Saldanja je proteklog leta stigao u Beograd iz japanskog Džef junajteda za sumu od 1.300.000 evra, na 34 nastupa postigao je 18 golova i na to dodao pet asistencija, uprkos problemu sa povredom koju je vukao tokom dobrog dela druge polusezone.

Sada će Partizan na njemu zaraditi skoro sedam puta više od uloženog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke