Matić naš najveći navijač, da li je jednom rečenicom nagovestio gde će igrati naredne sezone?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 09.05.2022.
22:40
Izvor: Sportske.net

Nemanja Matić će pratiti dešavanja u reprezentaciji Srbije.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je na Mundijalu u Kataru, igramo ove godine taj turnir i nadamo se velikom uspehu sa Draganom Stojkovićem Piksijem na čelu tima. 

Nemanja Matić, nažalost, neće biti u reprezentaciji jer je već rekao zbogom nacionalnom timu, ali će biti najveći navijač naše reprezentacije. 

"Slična nam je grupa kao i 2018. godine. Izuzetno je veliki uspeh uopšte otići na Mundijal, pre svega. Grupa nam je teška, ali treba otići rasterećeno. Najvažnije je da igrači uživaju na terenu. Mislim da bi nam četiri boda bila dovoljna za prolaz dalje, ali igramo protiv izuzetnih reprezentacija i biće teško. Svakako, ne bi trebalo da stavljamo veliki pritisak na igrače, jer će oni sigurno dati sve od sebe i u fudbalu je sve moguće. Mi smo tu da navijamo i ja ću možda biti i najveći navijač Srbije. Želim im puno sreće", rekao je Nemanja Matić. 

Igrač koji ga posebno impresionira jeste Dušan Vlahović koji bi mogao da mu bude i saigrač naredne sezone.

"U Dušanu Vlahoviću vidim tu želju i glad koja je neophodna za vrhunski fudbal, on je sjajan igrač. Nisam imao priliku da ga lično upoznam, ali siguran sam da će biti važan deo svetskog fudbala u narednih deset godina", rekao je Matić. 

Ipak, postoji i šansa da ponovo zaigra za Žozea Murinja, ovoga puta u Romi. 

"Da, rekao sam to, i stojim i dalje pri tome. On je najveći trener svih vremena, jer je osvojio sve što se u svetu fudbala moglo osvojiti. Još mu nedostaje da sa nekom reprezentacijom osvoji tutulu evropskog ili svetskog prvaka. Ako se za to odluči, siguran sam da će i to uraditi. Uz to je i dobar čovek. Čast je bilo raditi sa njim u dva navrata, u Čelsiju i u Mančester Junajtedu. Poštuje nas kao narod, voli Srbiju i uvek je imao dobre odnose sa ljudima sa Balkana. Voli naš mentalitet i jako nas dobro razume", istakao je Nemanja Matić za TV K1. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke