Matijašević se ne slaže sa Radom i Javorom: "Igrali smo pošteno, liga od 20 klubova neće proći"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 23.05.2021.
13:32
Izvor: Sportske.net

"Brđani" dali svoj sud.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Generalni direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević smatra da liga od 20 klubova u Srbiji ne može da bude održiva.

On je podvukao da je Čukarički igrao pošteno, osvrnuvši se na pisanja medija o raznim radnjama u dnu tabele, te navodi da će smanjenje Super lige Srbije doneti boljitak.

"Liga od 20 klubova ovde ne može da prođe, rekao sam to više puta. Bila je pandemija i nije se moglo drugačije prošle godine. Iskreno, ne interesuje me ko je šta radio ili nije radio, Čukarički je igrao pošteno, čak su nam i iz Ivanjice čestitali na pobedi. Igramo svoju igru, šta bude biće, nikoga nismo pustili i nećemo. I kada smo ispadali u plej-aut gledali smo u svoje dvorište, isto je i sada kada smo u Evropi", rekao je Matijašević za "Žurnal".

Podsećamo, Rad i Javor žele da četiri od šest predviđenih ekipa ispadnu, čime bi oni ostali u elitnom rangu takmičenja, a sa ulascima kragujevačkog Radničkog i Kolubare, broj timova u Super ligi bi, u tom slučaju, naredne sezone bio 18.

To, prema ocenama mnogobrojnih fudbalskih radnika, nije dobro za kvalitet fudbala u domaćem prvenstvu i navode da bi najviše 14 klubova bilo dovoljno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke