Matijašević: ''Zvezda je malo u krizi... Ipak, ne bih da se mešam...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.09.2023.
19:10
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Sportski direktor Čukaričkog napravio osvrt na veliku pobedu ''brđana''.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Čukarički je lošije nego što se očekivalo počeo novu sezonu, usledila je i promena trenera, Dušana Kerkeza je nasledio Igor Matić, ali ni ta šok terapija u startu nije donela rezultate.

Uz to, ''brđani'' su u finišu prelaznog roka doveli dva velika pojačanja, iskusnog štopera Ognjena Vranješa, pa napadača Sandeja Adetunđija i posle prvenstvene pauze sve se promenilo.

To se najbolje moglo videti u subotu, kada je Čukarički na Banovom brdu savladao aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu sa 2:1, a Vranješ i Adetunđi su dali ogroman doprinos.

Adetunđi je bio i čovek odluke, postigao je prelep gol za pobedu, a u intervjuu za ''Sportski žurnal'' sportski direktor kluba Vladimir Matijašević je otkrio kako je zapravo došao do ovog igrača i doveo ga na Banovo brdo.

''Pre dve nedelje me je zvao njegov agent Jeremić i pitao da li me zanima napadač. Odgovorio sam potvrdno, jer nam je Badamosi otišao. Pregledao sam snimak zajedno sa direktorom Grkinićem. Svidelo mi se njegovo kretanje, golovi. Malo smo se raspitali, videli da ima kvalitet. Ono što smo tražili, to smo na utakmici sa Zvezdom dobili'', naglasio je Matijašević.

Pohvalio je i Vranješa, koga je ovog leta želeo i Partizan.

''Vranješa poznajem od njegovog dolaska u Crvenu zvezdu. Agresivan igrač, brz, karakteran, iskusan, željan pobede u svakom meč. Znamo zbog čega smo ga doveli. Ovo mu je bila tek prva utakmica, nije prošao pripreme sa nama, ali će kroz mečeve dobiti snagu. U grupi je iskusnijih igrača i tu će mnogo pomoći toj grupi u kojoj su Docić, Stevanović...'', objašnjava Matijašević.

Govoreći o samoj utakmici i neočekivanoj pobedi Čukaričkog, dotakao se i protivničke ekipe.

''Svi su pre utakmice očekivali da će biti 0:3. Mislim da je Čukarički odigrao dobro, tvrdo, a iz toga je došao rezultat. Realno smo bili prežaljeni sa svih strana. I Zvezda je malo u krizi, ali se nadam da će brzo izaći. Imaju teške utakmice, novi trener, dosta igrača se promenilo, a nije to lako sve sklopiti. Ipak, ne bih da se mešam u tuđe poslove'', naglasio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke