Metalac želi reakciju FSS: "Kada će klubovi biti kažnjeni zbog nameštanja?"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.05.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Klub iz Gornjeg Milanovca se oglasio saopštenjem za javnost.

fkmetalac.rs
fkmetalac.rs

Povezane vesti

Metalac iz Gornjeg Milanovca oglasio se danas zvaničnim saopštenjem u kojem traže kazne za klubove Prve lige Srbije koji su učestvovali u nameštenim utakmicama.

UEFA je podnela tri prijave, od koje su dve protiv Tekstilca i jedna protiv Dubočice, a zbog regularnosti takmičenja u poslednjad dva kola, Metalac želi da se donese konačna odluka o kažnjavanju.

"Kao što smo prethodne sedmice javno, pa i više puta ranije upozoravali da će se desiti – stigle su nove prijave iz UEFA povodom neregularnosti pojedinih mečeva Prve lige Srbije; a pitanje je da li će i to biti kraj. Pozivamo sve aktere da se časno i pošteno bore za bodove, u suprotnom će biti naneta ogromna, kako trenutna, tako i dugoročna šteta srpskom fudbalu. FK Metalac ponovo pita: kada će se doneti presude po prijavama UEFA? Ako se traži način da se iz jasno nameštenih utakmica abolira Mladost GAT, a da se sve svali na Tekstilac, ili nekog trećeg, oduzimanjem ponekog boda, koji nikoga ugroziti neće, mi na to i dalje nećemo ćutati.

Pored toga, FK Metalac angažuje bivše sudijske internacionalce, koji inače za klupsku internu upotrebu posmatraju suđenja na našim utakmicama, i njihovi izveštaji su pozitivni u pogledu regularnosti mečeva u kojima mi nastupamo. Suđenje u tim utakmicama je korektno i čestitamo sudijama na tome. I dalje ćemo nastaviti to da pratimo. S nadom da će disciplinci imati snage, znanja i slobode da za prethodna teška dela protiv fudbala, kazne sve odgovorne drakonski za nauk, upućujemo ovo saopštenje uz častan sportski pozdrav celoj fudbalskoj javnosti", stoji u zvaničnom saopštenju kluba iz Gornjeg Milanovca.

Metalac se dva kola pre kraja plej-auta Prve lige Srbije nalazi na 14. poziciji sa 42 boda, jednim manje od Kolubare koja je za sada u sigurnoj zoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke