Metalcu komšijski derbi, neodbranjivi autogol slomio Kragujevčane

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.09.2021.
20:16
Izvor: Sportske.net

Gosti dugo odolevali, ali posle autogola je njihov otpor bio znatno slabiji.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U utakmici 11. kola Linglong Superlige Srbije, fudbaleri Metalca večeras su na svom terenu ubedljivo savladali ekipu kragujevačkog Radničkog 1923 rezultatom 4:1.

Milanovčani su bili bolji rival, zasluženo su slavili, ali im je posao bio mnogo teži nego što to rezultat pokazuje.

Metalac je rano poveo, već u 12. minutu meča. Vlalukin sa desne strane odlično pronazali Krajišnika koji iz punog trka zahvata loptu u kaznenom prostoru i šalje neodbranjiv šut u mrežu - 1:0.

Samo sedam minuta trajalo je ovo vođstvo Milanovčana, a u 19. minutu napadač Radničkog Borisav Burmaz se odlično odlobodio svog čuvara u kaznenom prostoru domaćih, pa još bolje šutirao iz okreta - lopta završava u suprotnom uglu, 1:1.

Taj rezultat je dugo bio na snazi, ali je finiš meča u potpunosti pripao domaćima.

U 72. minutu Antonijević je centrirao, Aleksa Damjanac je u pokušaju da interveniše zahvatio loptu glavom na nekih 14 metara, i to tako da je ona završila u donjem levom uglu gola gostiju - neodbranjivi autogol, 2:1 za Metalac.

Posle toga Radnički nije imao snage za novi odgovor, i ne samo to, nego je gostima popustila koncentracija u odbrani, što je sa dva gola u nadoknadi vremena kaznio Nikola Furtula za konačnih 4:1.

Ekipi Metalca ovo je ukupno treća pobeda od početka sezone, imaju 11 bodova na 11. mestu, a Radnički 1923 je ostao na sedmoj poziciji sa 14 bodova, ali uz dve utakmice više u odnosu na večerašnjeg rivala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke