Mijailović o tome kako je isteran, ko će to ići u zatvor i zašto Vučelićeva Skupština nije legitimna?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 12.09.2022.
19:20
Izvor: Sportske.net

Mijailović govorio i za medije posle održane Skupštine.

© 2022 Pedja Milosavljevic
© 2022 Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Ostoja Mijailović je novi predsednik JSD Partizan, ali se predsednikom proglasio na drugoj, po rečima Mijailovića nelegitimnoj Skupštini, i Milorad Vučelić. 

Skupština na kojoj je trebalo odlučiti o predsedniku JSD Partizan trebalo je da se održi u prostorijama FK, ali Mijailoviću i velikom broju delegata, kao i novinarima, nije bio dozvoljen ulaz, pa su oni održali Skupštinu na drugom mestu. 

"Nije održana na mestu gde je zakazana, ali nije nam dozvoljeno. Ušli smo u Teniski klub, ovde ima predstavnika 13 klubova. Od 93 glasa, ovo je apsolutna većina i podnećemo zahtev u APR-u jer su ovde svi predstavnici klubova, sve u skladu sa Statutom JSD Partizan. 

Sa njim (Miloradom Vučelićem) je ostalo 5 klubova koji su imali oko 28 glasova. Ne znam kako je on sebe izabrao sa 5 klubova, a imamo 22, 23 kluba. Naši predstavnici su onemogućeni da uđemo u tu Skupštinu. Ne znam ko je njega izabrao, ali tamo je ostalo pet klubova sa njim", rekao je on. 

Čini se da će se sve završiti na Sudu. Ipak, Mijailović ističe da se konsultovao sa trojicom pravnika. 

"Ako je ovde jednostavna većina... Zapisnik će se napraviti, predaćemo u APR, sva dokumenta imamo i sve ćemo staviti na uvid i to je to. Ukupno 52 glasa je apsolutna većina. Ne bi nas nikada pustili dok svi silom ne bi bili njihovi predstavnici. Plivački klub nije bio prisutan jer su javili da ne žele da dođu. 

Ovde sede delegati, predstavnici, oni nisu mogli da otvore sednicu. Ako neko kaže da je otvorena, to nije tačno. Taj koji je potpisao, otići će u zatvor.

Znali smo da nas nikada ne bi pustili da odemo na Skupštinu jer imamo većinu. To nije demokratija, to nije Partizan. Partizan je ovde. Meni su stigle poruke od klubova kojima su oni pretili. Ovde sedi jednostavna većina. Ovde sede 52 glasa od 93. To njihovo je 30%, nisu imali kvorum", rekao je on.

Čekamo konačan ishod...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke