Mijatović je prvenstveno partizanovac, pa tek onda navijač Reala: "Srbija mogla bolje na EP"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 25.08.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Veruje da je Srbija mogla bolje u Nemačkoj.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Proslavljeni fudbaler Predrag Mijatović izjavio je danas u Splitu, gde su održane Sportske igre mladih, da reprezentacija Srbije nije pokazala ono što je objektivno mogla na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali da u narednim kvalifikacijama, sa malim korekcijama, možda i može da napravi bolji uspeh.

Mijatović je za RTS rekao da ne krije da je prvenstveno partizanovac, a tek onda navijač Real Madrida.

Sportske igre mladih i ove godine su okupile u Splitu devojčice i dečake iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Više od 820 takmičara odmerilo je snage u deset disciplina, a sa tribina su imali podršku proslavljenih sportista, među kojima je bio i Predrag Mijatović.

Nekadašnji centarfor Partizana i Real Madrida, rekao je da Sportske igre mladih treba da spajaju i da od dece koja se takmiče prave bolje ljude.

"To je naš cilj i naš zadatak. Kada su deca srećna, onda smo i mi matori nekako srećniji. Iz godine u godinu napreduje, sve je bolja i bolja organizacija, sve je više dece, što je jako bitno. Svaka čast Zdravku Mariću i njegovoj ekipi na svemu što su do sada uradili i na svemu onome što će da urade", istakao je Mijatović.

Što se tiče Evropskog prvenstva u fudbalu, Mijatović kaže da reprezentacija Srbije nije pokazala ono što je objektivno mogla.

"To je jako komplikovan turnir. Bilo je puno utakmica gde se imala loša sreća, ali to je sastavni deo sporta i fudbala. Mislim da u narednim kvalifikacijama, sa nekakvim malim korekcijama, možda i može da se napravi bolji uspeh"
, rekao je Mijatović.

Ističe da je prvenstveno partizanovac, a tek onda navijač Real Madrida, ali ne krije zadovoljstvo zbog dominacije "kraljevskog kluba".

"Real Madrid, kao i svake godine, bez obzira na osvojene trofeje i dominaciju u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu, u obavezi je da dovodi nove igrače. Prošle godine je to bio Belingem, sada je Embape. Jednostavno, Realu je pored fudbalskog kvaliteta, koji Francuz poseduje, bitan i njegov imidž, njegova socijalna važnost. Tu je Real stvarno veliki majstor", rekao je Mijatović.

Dodao je da ljudi pored fudbala i 90 minuta, koliko traje utakmica, vole da znaju mnogo više o svetskim igračima, pa je Real u obavezi da dovodi takve fudbalere.

"Mislim da će Embape napraviti sjajnu stvar u Real Madridu. Pored golova, koji će sigurno doći, mislim da je jako bitan - praktično ikona Reala što se marketinga tiče u narednih desetak godina",
rekao je Mijatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke