Mijatović na srpskom, da ga ceo Njujork razume: ''Spremite se za radovanje, davaću golove!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.02.2024.
17:58
Izvor: Sportske.net

Njujork siti zvanično predstavio svog novog napadača.

Screenshot/New York City Football Club
Screenshot/New York City Football Club

Povezane vesti

Uporedo sa Crvenom zvezdom koja je prigodnom porukom poželela sreću Jovanu Mijatoviću u novom klubu, transfer je večeras zvanično potvrdio i Njujork siti na svom zvaničnom sajtu, kao i na društvenim mrežama.

''Njujork Siti je potpisao ugovor sa Jovanom Mijatovićem – jednim od najuzbudljivijih, mladih golgeterskih talenata u Evropi. Osamnaestogodišnji srpski napadač stiže iz Crvene zvezde i obući će dres sa brojem 7. Mijatović se pridružuje klubu u okviru U-22 inicijative Major League Soccer i njegov ugovor traje do 2028. godine sa opcijom do 2029. Mijatović će biti kvalifikovan za selekciju nakon što dobije svoju P-1 vizu'', navodi se na sajtu američkog kluba.

Novog napadača Njujork sitija je u ime kluba predstavio sportski direktor Dejvid Li.

''Zaista smo uzbuđeni što smo Jovanu poželeli dobrodošlicu u Njujork. Jovan je dinamičan napadač koji je, iako ima samo 18 godina, već stekao iskustvo u domaćim takmičenjima i u Ligi šampiona. Bio je jedan od najtraženijih mladih napadača u Evropi, tako da nam je posebno drago što je, uprkos raznim drugim prilikama, izabrao Njujork siti kao najbolje mesto za razvoj svoje karijere.

Jovan je sjajan finišer sa dobrim kretanjem i odličnim tehničkim sposobnostima. Njegova snažna ličnost i radna etika će se dobro prenositi na terenu i van njega i omogućiti mu da maksimalno iskoristi svoj potencijal. Uzbuđeni smo što radimo sa Jovanom i pomažemo mu da se razvije u igrača za koji znamo da je sposoban da postane, i da obezbedimo da može da igra ključnu ulogu u našem timu. Smatramo da nam Jovan i drugi dodaci koje smo napravili u toku ove vansezone daju konkurenciju i dubinu u sastavu da se takmičimo u svim takmičenjima u kojima ćemo učestvovati 2024. godine'', izjavio je Li.


Dalje se ističe kako je Mijatović za Crvenu zvezdu upisao 36 utakmica u prvom timu, postigao 10 golova, uz tri asistencije. 

''Iako ima samo 18 godina, Mijatović je već skupio 95 nastupa u profesionalnoj karijeri. Za to vreme pokazao je svoju sposobnost pred golom, postigao je 40 golova, uz 12 asistencija. Takođe je stekao iskustvo u UEFA Ligi šampiona i Ligi Evrope'', navodi se na sajtu Njujork sitija.

Onda je reč dobio Mijatović koji je pozirao u dresu sa brojem 7, a navijačima Njujork sitija se predstavio na srpskom jeziku.

''Presrećan sam. Osećaj je sjajan. Ovo je još jedan veliki korak u mojoj karijeri. Nadam se da ću postići što više golova i da ću pomoći timu. Mislim da je ovo bio najbolji potez za mene. Ovo je deo moje karijere u kom sam odlučio ja kao igrač da dođem u Njujork siti. Mislim da je MLS liga dobra za mladog igrača, da može dosta da se napreduje u odnosu na neke lige u Evropi. 

Mislim da mi je ovo odskočna daska za dalju karijeru.

Moja porodica je uvek imala važnu ulogu, bila je moj vetar u leđa. Posle svake utakmice su mi govorili šta je dobro, šta ne. Prihvatio sam svaku njihovu kritiku, jer mi oni žele sve najbolje. Uvek su bili tu za mene i stvarno im dugujem sve i ovim putem želim da im se zahvalim.

Znam da dosta navijača dolazi na stadion, da kad se pobedi da je kao da se osvojila liga. Ja to volim. Mislim da su saigrači veoma dobri, da brzo prihvataju nove igrače. Srećan sam zbog toga i nadam se da ću usrećiti što više navijača. Spremite se za radovanje, davaću golove'', poručio je Mijatović.

Naglasio je da dobrim igrama u Njujork sitiju želi i da se nametne selektoru reprezentacije Srbije.

''Nema veće časti nego igrati za svoju zemlju. Mislim da je san svakog fudbalera da predstavlja svoju zemlju i bude što uspešniji. Posedujem istu ambiciju na klupskom nivou i nadam se da ću svojim međunarodnim iskustvom doprineti ovom klubu'', zaključio je Mijatović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke