Milan Borjan za "Sportske": "Krasnodar, Kopenhagen, Liverpul? Nadam se da me najbolje tek čeka!"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 25.10.2022.
11:30
Izvor: Sportske.net

Nedavno je proslavio jubilej.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Golman i kapiten fudbalera Crvene zvezde Milan Borjan nedavno je protiv Vojvodine upisao svoj 250. zvanični nastup za ovaj klub čime je nastavio svoj proboj ka večnosti.

Čuvar mreže selekcije Kanade stigao je u Crvenu zvezdu 2017. godine iz Ludogoreca i od tada, pa do danas sakupio impozantnih 251 meč za srpskog prvaka. Jedan je od igrača koji je sinonim za današnju generaciju i čovek za kojeg se vezuju svi uspesi kluba u novijoj istoriji.

Sve to, bio je povod da ga kontaktiramo ne bismo li videli kako se oseća posle velikog jubileja?

"Neverovatan je osećaj stići do cifre od 250 utakmica u dresu Crvene zvezde, kluba sa bogatom istorijom. Brojna fudbalska imena su igrala za Zvezdu, legende kluba, čast mi je i zadovoljstvo što sam u odabranom društvu. Jubilej koji je sada već iza mene je još samo jedan motiv da nastavim da se dokazujem, beležim nastupe i naravno nove istorijske momente sa klubom koji mi je u srcu", rekao je Borjan za "Sportske.net".

Borjan će uskoro postati golman sa najviše nastupa u klubu i tako će preteći rekord Ratomira Dujkovića kojem niko decenijama nije mogao ni da primiriše.

"Kada sam došao u Crvenu zvezdu imao sam jedan cilj, a to je da ostavim trag i da klub vratim na evropsku mapu, gde i pripada. Posle toliko godina mogu da kažem da sam zadovoljan kako se stvari odvijaju, imam priliku da prestignem i legendarnog golmana Dujkovića po broju odigranih zvaničnih utakmica, malo je reći da sam ponosan. Decenijama niko nije mogao da se približi rekordu koji je Dujković postavio i zbog toga moj jubilej dodatno dobija na značaju. On je Zvezdina legenda, jedan od najvećih golmana koje smo ikada imali i velika je čast biti u njegovom društvu".

Od njegove prve, do 251. utakmice promenilo se dosta toga u Crvenoj zvezdi. Klub je sada standardni učesnik evropskih kupova, uzastopni osvajač domaćeg prvenstva i Kupa. Ali, osim trofeja, organizacija i infrastruktura se, prema njegovim rečima, konstantno menja.

"Mnogo toga se promenilo, od igrača do stručnog štaba, ali i stadiona, infrastrukture. Klub je napredovao u svakom smislu. Uslovi su mnogo bolji, dobili smo i Mediko blok, Omladinska škola je takođe segmet koji je bitno unapređen, a to vidimo po igračima koji su u prvom timu, uz Erakovića, tu su Stanković, Leković, ali i Mijatović koji nam se nedavno pridružio. Bilo je dosta promena, ali je emocija ostala ista kod svih i to je najvažnije, sa istom strašću idemo u nove pobede i izazove".

A, koji mu je u opusu svih mečeva najdraži?

"Teško pitanje...Bilo je mnogo značajnih utakmica, Krasnodar, Kopenhagen, Salcburg, Jang Bojs, Liverpul, Braga, kao i mečevi koje smo igrali nedavno. Lepa sećanja me vežu za svaki od tih duela, ali se nadam da me najdraža utakmica tek očekuje u budućnosti".

Bilo je i pregršt izvrsnih odrbana, da li bi neku izdvojio?

"Ne bih da izdvajam nijednu, ali mogu da kažem da ću utakmicu protiv Kopenhagena pamtiti po penal seriji i odbranama. Nije bilo ni malo lako na tom meču, ali sam uspeo da zadržim koncentraciju i pored velikog pritiska koji se osećao. Na svu sreću uspeli smo da izađemo kao pobednici iz ž meča i kasnije obezbedimo Ligu šampiona".

Pošto će novi rekord uskoro biti oboren, cilja li možda i čitavih 500 utakmica ili makar 400?

"Rano je pričati o brojkama od 500 i 400 utakmica, voleo bih da doživim to, ali je zaista daleko taj scenario. Želim da branim dok god se budem dobro osećao i doprinosio rezultatima kluba, videćemo do kada će to biti, idem korak po korak", podvukao je Borjan.

Zvezdin naredni meč je onaj protiv Trabzona u četvrtak, a kvota na pobedu crveno-belih u AdmiralBet iznosi 2.25.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke