Milijaš hvali Zvezdino "čudesno dete" - Golman rođen 2009. godine perfektan u Monaku!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 22.10.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Sve pohvale na račun 15-godinjeg čuvara mreže.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Mladi fubaleri Crvene zvezde osvojili su prvi bod u Omladinskoj Ligi šampiona ove sezone. Zvezda je remizirala protiv Monaka u Monte Karlu, bilo je 1:1.

Gol za crveno-bele postigao je napadač Uroš Sremčević u osmom minutu, a bod domaćinu doneo Žoan Tinkres pogotkom samo tri minuta kasnije.

"Čestitam svim igračima na odigranoj utakmici, dali su sve od sebe, te sad idemo zadovoljni kući. Imali smo nekoliko prilika na kraju gde smo mogli da damo gol, ali smo isto tako mogli i da primimo. Bolji smo iz utakmice u utakmicu, uzimajući u obzir da smo dosta mlađi od drugih ekipa u Ligi šampiona, sve u svemu, mislim da smo odigrali jednu vrhunsku utakmicu. Ovo je velika škola, koja zaista mnogo znači našim igračima za dalji rast i razvoj njihovih karijera. Lepo je igrati u ovakvim uslovima, protiv jakog protivnika, nemate priliku svaki dan za tako nešto, ali svaka čast igračima na pruženoj igri", rekao je trener Zvezdinih omladinaca Nenad Milijaš nakon meča.

Domaćin je bio bliži trijumfu, ali je remi gostima doneo mladi čuvar mreže rođen 2009. godine Savo Radanović, koji je oduševio danas u Monte Karlu.

"Savo Radanović je dobio priliku, usled poziva našeg golmana iz prethodnih utakmica (Vuk Draškić) na meč seniora, što je ogroman uspeh za Crvenu zvezdu kao klub. Savo je iskoristio priliku, te je ovu utakmicu branio zaista perfektno. Nije lako u tim godinama igrati na ovom nivou, ali na njemu je da na tome uči, i Savo je danas pružio ono što smo od njega i očekivali. Pomagao je puno defanzivnoj liniji, a i oni su njemu, te smo na ovom meču zaista bili pravi tim. Uvek će se istaći neki pojedinac, ali mi smo pre svega danas bili kvalitetna grupa", posebno je pohvalio mladog Radanovića Milijaš.

Svoje utiske posle postignutog gola i osvojenog boda izneo je i napadač gostiju Uroš Sremčević.

"Teška i zahtevna utakmica, ali smo i uprkos tome sve dogovore iz svlačionice uspeli da prenesemo na teren. Ovaj bod u gostima je zaista "šlag na tortu", koji je došao kao nagrada za dobro odigranu utakmicu, i sav rad i napore koje smo uložili. Bilo je teško igrati u ovim uslovima, pogotovo u prvom poluvremenu, usled znatno drugačije klime u odnosu na ono na šta smo inače navikli. Dali smo sve od sebe, poslednju kap znoja i veoma sam ponosan na momke zbog toga. Posebno mi znači pogodak, prekinuo sam duži niz bez golova i nadam se da je on samo jedan od mnogih koji slede", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke