Milijaševa poruka Borjanu! A šta misli o Baharu...?

Autor: Darko Mitrović
subota 03.06.2023.
14:50
Izvor: Sportske.net

Doskora pomoćni trener Crvene zvezde prokomentarisao prve poteze novog trenera Bahara.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dolaskom Baraka Bahara na klupu Crvene zvezde, Nenad Milijaš je postao prekobrojan u stručnom štabu šampiona Srbije i sada je u potrazi za nekim novim angažmanom.

Prvi put posle dužeg perioda, Milijaš sa strane gleda na dešavanja u Crvenoj zvezdi, a ono što je izazvalo najveću pažnju javnosti jeste odluka dosadašnjeg trenera Makabija iz Haife da kapitenu Milanu Borjanu saopšti da više neće biti prvi golman.

Milijaš je na tu temu, između ostalog, govorio i za popularni ''Miljanov korner''.

''Došao je u jedan mnogo veći klub nego što je Makabi, gde je mnogo veći pritisak nego tamo. Čim je pozvan ovde, to je za njega veliki napredak i sigurno je da že mu biti teško. Ali, siguran sam da će mu svi u klubu pomoći da mu bude lakše, jer svi imaju isti cilj, uspeh Crvene zvezde. 

Niko ne može da ospori hrabrost, a da li je to dobro ili ne, kao i uvek u Zvezdi na kraju pokazuju rezultati. Zvezda je klub koji je veći od bio kog pojedinca koji je ikada bio tu i to se mnogo puta pokazalo'', objašnjava Milijaš.

Šta bi Bahar mogao da promeni u Zvezdinoj igri?

''Oni su imali dobre kontre, dobre prekide, verovatno će se i na tim stvarima raditi'', kratko je prokomentarisao Milijaš.

A šta bi mogao da poruči Borjanu iz svog ugla, vezano za novonastalu situaciju?

''Milan je neko ko je stvarno mnogo dao Zvezdi, odrađivao je svoj posao, posebno u Evropi, na najvišem nivou. Ali, to je surovi profesionalizam. On je jako bitan član u svlačionici. Kad bi pitali decu koga znaju iz Zvezde, verovatno najpre znaju njega, nego ostale igrače. To je hrabar potez trenera, pokazao je da zna šta i kako hoće, a Milan je profesionalac koji mora to da prihvati. Ima ugovor sa Zvezdom i njegovo je da radi i da se dokazuje, da pokaže da treba da brani ponovo. Ipak, to je velika stvar koja se desila. Nikome nije prijatno da to čuje, posebno ako si kapiten, ali što pre treba da se probudiš i vidiš kako dalje'', konstatovao je Milijaš.

Neizvesno je i kakav će status imati i Aleksandar Katai u sledećoj sezoni.

''Katai je jedan majstor koji je dao mnogo golova, rešio najviše utakmica u prošlom prvenstvu, ali to su još uvek vesti, hajde da sačekamo da počnu treninzi. Novi je trener, nova takmičenja...

Najbitnije je da navijači budu zadovoljni i da se ciljevi ostvaruju. Sigurno je klub njima dao više jer je toliko velik, nego što oni mogu da daju klubu. A svako se trudi da da što više'', objašnjava Milijaš.

S tim u vezi,m napravio je zanimljivu paralelu sa periodom kada je on igrao u Zvezdi..

''Svi ovi igrači nisu osetili neki težak period, nisu osetili kako je u Zvezdi kad je teško. Ja da sam imao konstantne rezultate i ovakav dodir sa navijačima, možda nikad ne bih otišao iz Zvezde'', kaže Milijaš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke