Milivojević: "Brzo zaboravljate uspeh, selektoru treba vreme da nas namesti"

Autor: Beta Beta
sreda 11.09.2019.
09:01
Izvor: Beta

Srpski fudbaler Luka Milivojević izjavio je da je uveren da reprezentacija može da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

"Ovaj tim može na Evropsko prvenstvo, ubedjen sam u to. Kod nas, ali i u celom svetu, ljudi veoma brzo zaboravljaju uspeh. 90 odsto ove ekipe nas je odvelo na Svetsko prvenstvo u grupi koja nije bila nimalo laka, da budemo realni. Selektor je nov i treba vremena da namestimo sve. Mart moramo da dočekamo spremni", rekao je Milivojević kasno sinoć novinarima u Luksemburgu.

Srbija ima male šanse da kroz grupu kvalifikacija izbori plasman na kontinentalni šampionat.

Ako ne uspe, novu šansu će imati u martu, kada će se igrati plej-of Lige nacija, gde prvo mesto donosi plasman na Evropsko prvenstvo.

"Selektor je nov, treba i vremena da namestimo sve, ali kako prolaze okupljanja, sve više ćemo se upoznavati i nadam se da ćemo biti maksimalno spremni za mart. Mart moramo da dočekamo maksimalno spremni", kazao je Milivojević.

Srbija posle petog kola i tri kola pre kraja kvalifikacija zauzima treće mesto u Grupi B sa sedam bodova, šest manje od vodeće Ukrajine, a jedan od drugoplasiranog Portugala koji ima meč manje.

"Imamo još tri utakmice do kraja kvalifikacija. Realno, šanse da uradimo nešto u grupi su teške. Probaćemo da izvučemo maksimum iz njih, kako bodovni, tako iz nas samih. Mart nam je druga šansa, ali se nećemo predati dok god postoje šanse i u grupi", naveo je Luka Milivojević.

Reprezentacija Srbije će do kraja kvalifikacija igrati još u oktobru protiv Litvanije i potom u novembru sa Ukrajinom i Luksemburgom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke