Milko tvrdi da Zvezda nije nameštala: ''Sarajevo igralo bez nekoliko važnih igrača, mi iskoristili''

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.07.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Ipak, čudi se Zvezdinoj aktuelnoj inicijativi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ne stišavaju se reakcije posle najave iz Crvene zvezde da će pokrenuti inicijativu da joj se pripiše titula iz 1986. godine, kada je sezona završena čuvenim ''Šajberovim kolom'', a epilog dobila na Sudu udruženog rada, gde je presuđeno da je Partizan šampion.

Zvezda je u poslednjem kolu te sezone gostovala u Sarajevu i slavila sa 4:0, a Partizan je istim rezultatom u Humskoj savladao Željezničar, uz nekoliko minuta kašnjenja početka meča, jer su crno-beli prigodnom svečanošću ispratili svoje igrače Živkovića i Vargu u inostranstvo.

Da sve bude zanimljivije, Milko Đurovski je istog dana igrao poslednji meč za Crvenu zvezdu pred svoj senzacionalni transfer u Partizan, a het-trikom je doprineo Zvezdinom trijumfu od 4:0.

Kako danas, 38 godina kasnije, Milko gleda na kraj te sezone i na aktuelnu Zvezdinu inicijativu?

To je objasnio u razgovoru za ''Informer'', gde je najpre izrazio čuđenje zašto se Zvezda posle toliko godina bavi ovom temom.

''Nije mi jasno zašto sada u Zvezdi traže titulu iz 1986. godine!? Večiti rivali se uvek podbadaju između sebe i teraju inat umesto da gaje zdravo rivalstvo bazirano na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju. 

Pretpostavljam da u Zvezdi sada imaju neka dokumenta kojima mogu da dokažu svoju nevinost ili krivicu Partizana, ukoliko to nije slučaj onda ne razumem zašto sada pokreću tu temu!? Partizan je pametnije radio u to vreme i to je cela istina '', naglasio je Milko.

On tvrdi da Zvezda nije namestila utakmicu sa Sarajevom, isto tvrde i iz Patrtizana za svoj meč sa Željezničarom, uz bitnu razliku da je Partizan svoj stav čvrsto branio, pa nije želeo da igra ponovljenu utakmicu, jer je smatrao da bi time priznao učešće u nečasnim radnjama, dok je Zvezda igrala ponovljeno kolo sa Sarajevom i - izgubila sa 2:1, a Partizan je izgubio službenim rezultatom jer njegov tim nije izašao na teren. 

Konačan epilog je usledio naredne godine, sudskom presudom da ''nema dokaza o nameštanju u poslednjem kolu prethodnog prvenstva'', i titula je definitivno pripala Partizanu. To ''definitivno'' Zvezda sada pokušava da ospori.

''Naša utakmica u Sarajevu je počela na vreme, dok je meč Partizana malo kasnio jer su se opraštali neki igrači. Za ostale ne mogu da tvrdim, ali garantujem da naš meč protiv Sarajeva nije bio namešten! Sarajevo je tada igralo bez nekoliko važnih igrača i mi smo to iskoristili, poveli smo na vreme i onda slušali vesti iz Beograda. Kada smo poveli sa 4:0 prestali smo da igramo jer smo shvatili da će Partizan dati onoliko golova koliko mu je bilo potrebno'', izjavio je Đurovski.

Na kraju je izneo još jedan zanimljiv detalj, vezan za njegov transfer iz Zvezde u Partizan.

''Zanimljivo je to što sam ja u trenutku kada se igralo poslednje kolo već dogovorio prelazak u Partizan, a protiv Sarajeva sam postigao het-trik. Kada sam stigao u Humsku pitali su me 'Čoveče, zašto si odigrao toliko dobro kada si znao da dolaziš kod nas? Zar nisi hteo da igraš Kup šampiona'?

Odgovorio sam im da dok nosim dres Zvezde, ginem za njega, kao što ću sada ginuti za crno-bele'', naglasio je Đurovski.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KOJI SUJETNI muljatori
Friday, 12.07.2024
18:39

Zvezdina BRUKA

avatar
TITULA - CISTA KO SUZA
Friday, 12.07.2024
18:38

PARTIZAN je pobedio na regularan NACIN na TERENU. Sud je to potvrdio a sto se ,,Cigani" BRUKAJU to je NJIHOVA stvar.