Miloje o Glazeru, Maksimoviću, Drkušiću, ali je oduševljen Interom: "Lako je njihovom treneru..."

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 30.09.2024.
19:49
Izvor: Sportske.net

Kaže za Inzagija da je impozantan trener.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Na konferenciji za novinare pred utakmicu drugog kola Lige šampiona pojavio se Vladan Milojević, šef stručnog štaba Crvene zvezde, koji je bio prilično obazriv pred ovu utakmicu.

"Nismo trenirali jer je zgusnut raspored. Odradili smo trening u Beogradu. Kada imate malo više vremena, igrali smo u petak, dobili smo malo više vremena za pripremu utakmice. Videćete sutra što se tiče pripreme utakmice", rekao je Milojević. 

Nahvalio je ekipu Intera koji ima po makar dva igrača na svim pozicijama. 

"Pričati o Interu, o šampionu koji je pretendent za Skudeto, siguran sam da su im visoki ciljevi i u Ligi šampiona... U pravu ste, imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama, to su igrači sa međunarodnim iskustvom, reprezentativci. Inter ima sistem koji godinama igra i kada dođete i kada imate vreme da implementirate, lako je menjati igrače u zavisnosti od karakteristika", rekao je on.

Omri Glazer je pod znakom pitanja, a šta na to kaže Milojević?

"Glazer je dobro, videćemo što se tiče sutrašnje utakmice. Odrađena je rezonanca, nema ništa što se tiče povrede, pred samu utakmicu ćemo se odlučiti", rekao je Milojević. 

Na pitanje da li je Inter potcenio Zvezdu jer se najavljuju Arnautović i Taremi u napadu, Milojević je rekao:

"Nije ekipa samo deset igrača koji igraju, a ovi ostali... Pričamo o Arnautoviću, Taremiju, Lautaru... Svejedno je koga ćete da stavite. Što se toga tiče, potcenjivanje ne postoji, samo planovi protivničkog trenera. Kada igrate utakmicu, imati protivnika preko puta, tražite mane, vrline, segmente igre", rekao je on. 

Vanja Drkušić nije počeo derbi, a da li će biti u sastavu sutra?

"Ne možete jednog igrača koji je nespreman da stavite da igra. Njegove performanse se umanjuju, drugo je da postoji šansa da se povredi. Gledamo merenja, vidimo koliko može da odigra. Ozbiljna je to nauka. Ne bih u dublju analizu, Vanja je odigrao utakmicu, jako je bitan igrač za nas, ali videćemo. Imamo neke planove, radili smo, trenirali. Definitivno ćemo sutra u par sati pre početka odabrati tim koji mi smatramo da će moći da nam donese benefite", rekao je Milojević. 

Da li će igrati i mladi Maksimović? Pitanje koje se ticalo njega bilo je da li će Milojević "rizikovati" sa njim. 

"Šta znači rizikovati? Ako igrač trenira, radi, šta znači rizikovati? Posle te utakmice sam rekao da je dete koje je zaslužilo šansu. Možemo pričati o Prucevu, i on je dete, znaju oni kako ja funkcionišem, na njima je da ćute i rade, na nama da dobijaju po zasluzi. Nekad ona kasni, ali na kraju uvek dobiješ ono što zaslužiš", rekao je Milojević. 

Šta je ključ za dobar rezultat?

"Detalji na ovom nivou takmičenja, kada igrate protiv velikih ekipa, morate da budete konstantni 90 minuta. Morate imati visoki stepen discipline, da budete koncentrisani na ono što radite. Što manje nekih praznih hodova u igri, to su ekipe koje će igrati na svoj način i mi moramo izaći hrabri i da napadnemo. Generalno, u jednoj rečenici, moraš biti konstantan. Ne smeju se dešavati padovi", rekao je Milojević. 

Jedno od pitanja ticalo se i italijanskih trenera i da li je Milojević imao iskustva sa njima. 

"Ja izuzetno cenim italijanske trenere. Igrom slučaja sam bio gost i pratio sam treninge gospodina Piolija kada je bio trener u Bolonji, a veliku čast koju sam imao prilike da preko puta mene bude Karlo Anćeloti. Složićete se svi da je don Karlo jedan od najvećih, ako ne i najveći", rekao je on. 

Dejan Stanković je neko ko je ostavio dubok trag u oba tima. 

"Nisam se čuo sa Dekijem, mislim da smo sa njim zavoleli Inter. Puno navijača, Dejan je igrao fudbal života i osvojio je sve što se tiče Intera. Nama je drago, svim zvezdašima. U svakom slučaju, nismo se čuli direktno za ovu utakmicu", rekao je Milojević. 

Kaže i da nije nikakav problem Interu što u svom sastavu ima i iskusnije igrače. 

"Fudbal ne možete igrati bez fizike. Inter ima jako dobar sistem, način igre, stil igre, ne odstupaju. Jednostavno, igračima je mnogo lakše sa pozicioniranjem. Tu energiju možete da raspoređujete na najbolji mogući način. Imate mlade igrače koji su motivisani, ali i starije, odnosno iskusnije koji mogu jednim potezom da reše utakmicu", rekao je Milojević. 

Osvrnuo se i na put Simonea Inzagija. 

"Volim da pratim njegov put, impozantan je. Stvarno je napravio jedan dobar sistem, što je jako dobro. Drži ga dosta dugo, dovođenjem igrača, jednostavno to izgleda ovako kao što je Inter. Iskren da budem, nije samo Inter, svi veliki klubovi. Ne pričamo o funkcionisanju kluba, pričamo o terenu, fudbalskim temama. Videćete šta znači Leverkuzen, recimo. Puno je takvih timova. Ono što je dobro, igra sa petoricom pozadi, postavka i pre Simonea je nešto što je jako dobro", rekao je Milojević. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke