Milojević: ''Ako hoćete bolji fudbal, imate Premijer ligu''

Autor: Darko Mitrović
petak 03.03.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde odgovarao i na kritike posle pobede u derbiju.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Miloš Milojević je večeras upisao prvu pobedu u derbiju od kada je došao na mesto šefa struke Crvene zvezde, ali njegov tim je u većem delu drugog poluvremena bio u podređenom položaju i delovalo je da je Partizan bio bliži izjednačenju.

Prvo pitanje novinara bilo je vezano za to, kao i da je Zvezda imala malo šuteva na gol, manje od Partizana.

''Imali smo cilj da dobijemo derbi i dobili smo ga. Menjao bih se da dobijemo sledećih 100 derbija, a da imamo jedan šut na gol, pa vi dođite i kritikujte. Ako hoćete bolji fudbal, imate Premijer ligu, platite 150 funti i gledate najbolje igrače na svetu, uživate.

Zadovoljan sam odnosom i zalaganjem igrača. Nekad važnost utakmice utiče na igru.

Pobeda se pamti, imaćemo jako tešku utakmicu protiv TSC-a. Bio je ovo stani-kreni derbi, dosta prekida. Analiziraćemo sutra'', rekao je Milojević.

Izmena Katai - Milunović mnogima nije bila jasna.

''Nikad mi se ne sviđa kad protivnik kontroliše utakmicu, a oni su to radili nekih 7-8 minuta, direktnije su igrali na Rikarda, ali kad je ušao Milunović uspeli smo to da iskontrolišemo. Jako sam zadovoljan fleksibilnošću igrača, da možemo da ponudimo bar 45 minuta kvalitetne igre jakog intenziteta. Ja nisam mađioničar, ja mogu da radim i da se nadam da napredujemo svakog dana po malo.

Imali smo Kataija rovitog, Rodu rovitog, svaka čast njima kako su izneli. Mitrović je imao dobru utakmicu. Katai je imao dve-tri dobre situacije, nisam nezadovoljan sa njim. Da je Milunović ostao u igri, da se nije povredio, siguran sam da bismo i smirili igru i došli do boljih pozicija. Njima je odgovarala neka haotična igra. Partizan je najbolji u tranzicijama, mislim da su imali jednu opasnu kontru.

Adaptirali smo se na kvalitet Partizana koji ljudi lako zaborave. Dok su pobeđivali Keln bilo je 'vau', sad 'ne znaju ništa''', objasnio je Milojević.

Pre derbija je govorio da ne želi Zvezdinu ''reaktivnu igru'', ali ona se dogodila u drugom poluvremenu kada je Partizan bio konkretniji i opasniji. Odgovorio je i na to, kao i na pitanje da li će mladi igrači dobiti veću minutažu do kraja sezone, jer Zvezda sada ima 16 bodova prednosti.

''Govorili ste posle Ludogoreca da mlad trener ne može da dobije derbi pošto valjda samo bivši igrači mogu da dobiju derbi.

Jako dobro rade i Leković, Prucev, Mijatović mnogo bolje. Mislim da u malom Miladinoviću imamo možda najtalentovanijeg golmana kog sam video do sada

Ja sam neko ko voli mlade igrače, ali nećemo imati 'bambilend'.
Bodovna prednost nam daje 'mišiće' da igramo jako bolje, da intenzitet bude jak 80 minuta, da možemo da se približimo top ligama, pa da imamo taj ugođaj. I ja hoću kvalitetan sadržaj i na tome ćemo raditi.

Treba nam da guramo istim tempom, a u dobroj smo poziciji. Emotivno, lično mi je ovo najdraža pobeda. Moja prva želja kao dečaka bila mi je da igram za Zvezdu, pa da budem trener Zvezde i da dobijem derbi'', rekao je Milojević. 

Jedno od pitanja za Milojevića bilo je da li je možda ljut na nekoga.

''Nisam ljut, ali ako kritikujete, morate da primite kritiku, ili je šala jednostrana. Reaktivan fudbal? To nije bio plan. Hteli smo da i u drugom igramo isto kao u prvom poluvremenu. Žao mi je što smo sedsam minuta igrali reaktivan fudbal'', dodao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke