Milojević: "Da mi sada ponude Ligu konferencija, ne bih prihvatio!"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 27.10.2022.
23:57
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde zadovoljan.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da njegova ekipa u poslednjem kolu cilja na Ligu Evrope.

Srpski šampion ostao je u igri za ostanak u Evropi i ukoliko ostvare pozitivan rezultat biće samo pitanje da li će ići u nokaut fazu Lige Evrope ili će pak to biti Liga konferencija.

Zvezda nije blistala večeras, ali je bila dovoljno čvrsta i konkretna kako bi Trabzon pao u Beogradu.

"Čestitam momcima na hrabroj i dobroj igri i poštovanju svih zahteva za ovakvu evropsku utakmicu. Nisam hteo u najavi da podižem Trabzon, a nas spuštam. Jedna tehnički i taktički odlična ekipa. Nije bilo lako. Mislim da smo malo imali korak unazad kad su dali 35 metara, hajde da kažem sreća ili kvalitet Bakasetasa. Znali smo u svakom trenutku šta hoćemo i koliko. Imali smo loptu u našem posedu, hteli smo malo više, ali nekada protivnik to ne dopušta. Moglo je i biti i nekih boljih rešenja, ali to su evropske utakmice. Opet su igrači pokazali da kada treba, to su najbolji. To što smo dobili od ove utakmice - 70, 80 odsto je na nama za ostanak u Evropi, a za Ligu Evrope je to nekih 50, 60 odsto. Malo je gorčine što protiv Monaka kod kuće u prvoj utakmici nismo uzeli barem jedan bod", kazao je Milojević.

Da li je ovo taktički najdisciplinovanija utakmica njegovog tima u Evropi i kako bi prokomentarisao svoj vezni red?

"Moram da ih pohvalim, nespojiv kombo na sredini. Ali, kada su spremni da se priklone zadacima na terenu, to je bilo sjajno. Mislim da smo i protiv Monaka odigrali jednu jako dobru taktičku utakmicu. To su detalji, gol puno znači. Igrali smo dobro generalno u Evropi, nisam bio zadovoljan jedino Trabzonom tamo. Ali, to su neke sitnice i ne zameram igračima, već sebi. Nemam vremena za trening, nažalost u ovom zgusnutom rasporedu".

Čini se da je sada stigla nagrada za Monako u Beogradu?

"Mislim da jesmo nagrađeni za taj Monako. Kada igrači poštuju stav kojim hoćete da igrate, to nekada ne oslika rezultat. Ako ponavljamo ovakve igre, rezultati će stizati u kontinuitetu i da će to biti sve bolje".

Utakmica odluke igraće se u Monte Karlu za nedelju dana. Podrška bi mogla da bude velika...

"Očekujem ih tamo. Znam da to nije jeftino putovanje, ali znam da oni daju sve od sebe. Znam da imamo jaku dijasporu i verujem da ćemo biti bučni i brojniji. Mi ćemo se potruditi da pružimo jednu dobru igru i da iz toga dođe pobeda i rezultat koji će nas odvesti dalje".

Na pitanje da li bi u ovom trenutku prihvatio Ligu konferencija, Milojević je odgovorio negativno.

"Ne bih prihvatio. Ja bih Ligu šampiona. Trebalo bi ići korak po korak. Ne želim da pretim. Monako je najteže gostovanje i najkvalitetnija ekipa. Mislim da bi trebalo da verujemo. Ferencvaroš je dobio Trabzon u Budimpešti, možda mogu i tamo... Nijednom u toku meča nisam pogledao rezultat druge utakmice. To ne možemo da kontrolišemo i fokusirao sam se na ono što smo mi radili i uživao u tome".

O partiji Bukarija koji je bio učinkovit, a opet ne toliko primetan čitav meč...

"Tako nešto i očekujem od takvih igrača. On je igrač kojem možda i treba malo adaptacije, juri to zanemaruju. Mora da radi, da se ponavlja i ne treba ga opterećivati skorom u asistencijama i golovima. Treba ga opteretiti kvalitetom njegove igre. Nije bitno ko iskoči, bitno je da se dobije, imamo kvaliteta na više pozicija", završio je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke