Milojević je taktički potkovan i disciplinovan trener - Ohi njegovim dolaskom ostaje?

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.08.2022.
18:09
Izvor: Sportske.net

Karakterstike novog trenera Crvene zvezde.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

U fudbalskom klubu Crvena zvezda tokom današnjeg dana bilo je vrlo uzbudljivo.

Rani popodnevni sati propraćeni su žrebom za grupnu fazu Lige Evrope gde će Crvena zvezda igrati sa Monakom, Ferencvarošem i Trabzonsporom, a samo nekoliko časova kasnije - potres! Dejan Stanković je podneo ostavku, a Miloš Milojević je imenovan za novog stratega srpskog šampiona.

Neće se filozofija Crvene zvezde promeniti iz korena sa novim trenerom budući da je Miloš Milojević i sam bio deo stručnog štaba Dejana Stankovića, s tim da bi crveno-beli ponovo mogli da budu značajno opasniji iz prekida, što je bio zaštitni znak bivšeg trenera Malmea i Hamarbija.

Tada su Nemanja Milunović i Miloš Degenek uz ostatak tima predstavljali veliku vazdušnu opasnost, što je segment igre koji je utihnuo upravo odlaskom Milojevića iz kluba.  

On je ocenjen kao izvrstan taktičar i vrlo disciplinovan trener koji mnogo zahteva od svojih igrača. Kako je sam govorio, njegova filozofija zasnovana je na 80 odsto taktičke pripremljenosti i 20 odsto na spremi igrača. Sklon je tome da često menja formacije na utakmicama, u zavisnosti od vrste protivnika, utakmice i rezultata koji je na semaforu, te će biti interesantno videti kako će raspolagati s onim što trenutno ima u igračkom kadru. Može da igra i sa petoricom pozadi, dvojicom najisturenijih, te čak i 4-4-1-1.

Milojević je neko ko ne želi da radi bez garancija uprave kluba da će dobiti željene uslove, pa bismo tako mogli očekivati da će Crvena zvezda potencijalno izaći na tržište zarad pronalska "čistokrvnog" desnog beka. Takođe, kako je Milan Pavkov krenuo put Saudijske Arabije, Crvena zvezda ima jednog napadača manje u rotaciji. Zapravo, od starta sezone su imali jer Dejan Stanković uopšte nije računao na Ohija Omoijuanfoa zbog određenih razmirica. Sada bi status prošlogodišnjeg najboljeg strelca norveškog prvenstva ekspresno mogao da se promeni.

Ohi bi mogao da ostane i bori se za svoje mesto pod suncem, te pokaže zašto ga je uprava Crvene zvezde silno želela prošle zime. Milojević je neko ko je dobro upoznat sa nordijskim mentalitetom, ali i jezikom i mogao bi da preokrene Ohijevu karijeru u Crvenoj zvezdi.

Takođe, ponovnu šansu u regularnih 11 mogao bi da dobija Seku Sanogo, ali to će zavisiti od toga kakav će fudbal tačno Milojević želeti da igra. Šansu bi mogli da dobiju i neki momci koji se nisu mnogo naigrali poput Veljka Nikolića, Nemanje Motike, Ibrahima Mustafe... 

Obrise njegove filozofije videćemo već protiv Javora za vikend, a njegovo predstavljenje najavljeno je za sutra od 13 sati na stadionu srpskog šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke