Milojević još u Beogradu otkrio karte za Peštu

Autor: Nemanja Janošev
sreda 12.10.2022.
22:10
Izvor: Sportske.net

Potencijalnih 11 protiv Ferencvaroša.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalere Crvene zvezde sutra od 21 sat očekuje meč 4. kola grupne faze Lige Evrope protiv Ferencvaroša.

Energija u timu Crvene zvezde je drugačija. Energija oko koje se okuplja zvezdaška javnost je drugačija. Zvezdina pozicija je drugačija. Brzo su se stvari odvijale u taboru srpskog šampiona od odlaska Dejana Stankovića, brzo se i mišljenje o novom strategu Milošu Milojeviću menjalo. A brzo se dogodilo i da, konkretno, Marko Gobeljić, od prežaljenog beka, postane neko na koga se tim Crvene zvezde može osloniti.

Ali, pred njim je još nekoliko prepreka koje mora da preskoči ne bi li javnost zaista mislila da je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom u vidu pouzdanosti na poziciji koju pokriva.

Biće Ferencvaroš na „Grupama stadionu“ pravi ispit za njega, ali i za ostatak ekipe koja želi da prikupi šesti bod i tako se potpuno umeša u trku za nastavak takmičenja u Ligi Evrope, ali i olakša sebi život u bici za evropsko proleće, pa makar to bila i Liga konferencije.

Miloš Milojević je na put u prestonicu Mađarske poveo 23 fudbalera među kojima su oporavljeni Osman Bukari, Nemanja Milunović, ali i novopridošli Jovan Mijatović koji se tokom minulog vikenda dokazivao igravši za omladince uz prelep pogodak protiv Partizana.

Trener srpskog prvaka ne bi trebalo drastično da menja postavku za ponovni susret sa Ferencvarošem. Najveća dilema je desno krilo, odnosno, hoće li Osman Bukari biti potpuno spreman da krene od starta ili će se Milojević ponovo opredeliti za Stefana Mitrovića.

Formacija sa četiri pozadi i te kako pogoduje Milojeviću koji je više puta naglašavao da je ovaj tim građen upravo za taj sistem, pa bi trebalo da mu ostane dosledan, ali će to u ovom slučaju značiti da Nemanja Milunović neće početi. Iz svega toga zaključak je da će početnih 11 biti preslikani u peštanskom delu prestonice ove zemlje uz pomenutu dilemu.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga – Ivanić, Katai, Bukari (Mitrović) – Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke