Milojević kritikovao zvižduke za Srnića i Kataija: "Kanga i Bukari rešili šta su imali"

Autor: Nemanja Janošev
petak 09.09.2022.
00:08
Izvor: Sportske.net

Zadovoljan je pristupom, ali ne i rezultatom.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević smatra da je njegova ekipa zaslužila više protiv Monaka u duelu 1. kola koji su izgubili minimalnim rezultatom.

"Jedan dobar odnos igrača, dobra predstava. Sve sem rezultata je nešto što bi trebalo da nam bude put kojim trebamo ići. Žao mi je momaka i publike što nismo iz jedne dobre igre i energije što nismo postigli rezultat. Osećao sam da smo bliže pobedi nego što čuvamo remi. Znam da je Srniću najgore sada, lopta izlazi van 16 metara, mala nesmotrenost, sudija svira penal... Nakon tog gola smo imali nekoliko dobrih šansi, pozicija. Taj šut Kataija... Falilo je malo. Bili smo bolji u svim parametrima - udarci u gol, šanse, korneri. Falio nam je taj gol", naveo je Milojević.

On je potom u svom inicijalnom izlaganju pomenuo i predstojeću utakmicu s Novim Pazarom.

"Sada nam sledi Pazar, od toga živimo i o tome mislimo. Svakoj seriji dođe kraj i našoj i njihovoj. S ovim odnosom, mislim da će biti lako spremiti ekipu za predstojeći meč".

Kako će zvižduci uticati na Slavoljuba Srnića?

"Ne direktno, ali indirektno će uticati. Ti negativni povici... Siguran sam 1000 odsto da Srnić to nije želeo da uradi. To su momenti koji se dešavaju kada sve krene protiv vas. Dobar meč je odigrao, trčao, pokrivao... Nemam zamerki na njegovu igru, desi se. Izostanak fokusa, trenutak pada koncentracije i to su neke stvari koje moraju da se poprave. To nije plod nekog njegovog nekvaliteta, već se namestilo. Žao mi ga je, daćemo mu punu podršku, ja kao trener i čitav tim".

Osim Srnića, zvižduke navijača dobio je i Aleksandar Katai...

"Jesu, iznenadili su me zvižduci. Moja odgovornost je da zaštitim igrače. Zviždimo igraču koji je prošle sezone imao 45 poena u vidu asistencija i golova. Ne postoji igrač na ovom svetu koji nema pad forme. Odigrao je jednu dobru utakmicu, mogao da da gol u jednom momentu. Kada igrači daju 100 odsto sebe, zvižduci nisu ono što igrači zaslužuju. Kada Katai, Kanga ili Velja Nikolić, ili bilo ko drugi ne da svoj maksimum i dobije zvižduke - to mogu da razumem. Ne vidim cilj da nam naša publika odmaže".

Kanga i Bukari su se sukobili pri ulasku u tunel na kraju prvog poluvremena. Milojević kaže da je sve između njih u najboljem redu.

"Rešili su. To ja nisam video. Fudbal je igra emocija. Ključa, bude malo testosterona. Ne mogu da komentarišem, nisam video. Znam da su se u svlačionici izgrlili, izvinili jedni drugima i nastavili da igraju. Ne trpim takve stvari. Mi smo tim i niko ne sme da iskače van toga. Ako neko nešto treba da reši, to će se događati interno kako se ne bi urušavao renome kluba".

Trener Zvezde smatra da je njegov tim zaslužio više u rezultatskom pogledu.

"Rezultat me pogađa jer smo dali 100 odsto. Taktički, u 90 minuta nadmudrite rivala koji je Monako i o kom ne treba trošiti reči... I onda, ne dobijete nagradu za taj trud i zalaganje. Da nismo imali šanse, da nismo mogli do pobede ili barem do nerešenog rezultata pogodilo bi me manje. Onda bih znao da nemamo kvalitet. Dobro smo se isprsili protiv jednog Monaka, ali sitnice u dva šesnaesterca odlučuju utakmice".

Napadačka kriza?

"Napadači se hrane golovima. To im diže samopouzdanje. Ali, nema drugog načina do sledeće utakmice. Moraju da prorade i tad će svima biti lakše", podvukao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke