Milojević, Krstičić, Pešić... Ovo je spisak za odlazak iz Zvezde!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 29.05.2023.
08:32
Izvor: Sportske.net

Spisak igrača koji će otići sigurno će biti dugačak.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda može polako da smišlja planove za leto koje je pred nama, transfer period će biti dugačak, a već se zna da će Marko Stamenić iz Kopenhagena i Petr Olanjinka iz Slavije iz Praga pojačati klub koji će naredne sezone igrati Ligu šampiona. 

Ko još ima zagarantovano mesto?

Čini se da je Milan Borjan neko ko će sigurno biti među stativama, u poslednjoj liniji definitivno očekujemo u prvom delu sezone Viga i Azarovija, a od štopera jedini sigurni jesu Spajić, Leković i Milunović, dok je sudbina Erakovića i Dragovića prilično neizvesna jer postoji interesovanje za obojicu. 

Zacementirano mesto posle sjajnog drugog dela sezone u Crvenoj zvezdi bi mogao da ima i Srđan Mijailović, momak koji je došao iz Čukaričkog i koji je pokazao da mu odgovara sistem igre Miloša Milojevića, a verujemo da će mu i Bahar pronaći pravo mesto. 

Krstičiću i Srniću ističe ugovor, i dok je za prvog poznato da neće više igrati fudbal, drugi će najverovatnije potražiti novi klub. 

Kanga i Kangva? Prvi je igrač koji može mnogo da donese, ali i da pokloni protivniku, pitanje je koliko se to sviđa Baharu i sve su šanse da ako mora da se bira za odlazak jedne od pomenute dvojice, da će to biti upravo Gelor Kanga, čovek sa kojim je bilo dosta problema i van fudbalskih terena. 

Imajući u vidu da Zvezda dovodi Stamenića, kao i da traži još jednog veznog, verujemo da je verovatna i prodaja Veljka Nikolića. 

Ivanić i Katai su igrači koji su činili okosnicu tima, neko bez koga se nije mogla zamisliti Zvezda, ali od naredne sezone bi Katai mogao da ima nešto drugačiju ulogu ako ostane, jer stiže Olanjinka koji je takođe levokrilni fudbaler, tu je i mladi Mitrović koji se nameće, a Katai teško da može da bude svih 90 minuta na najvišem nivou. 

Za Pruceva postoje ponude, Bahar će dati konačnu odluku o njegovom statusu i da li može da se nametne, a Bukari je igrač koji će, po svemu sudeći, ostati u Zvezdi, iako je tokom sezone bilo drugačijih naznaka. 

Za Aleksandra Pešića je već jasno, izvesno je da ćemo ga gledati u nekom drugom klubu naredne sezone i da nije on napadač kakvog Bahar vidi kao prvog za Ligu šampiona, dok je Rakonjac neko ko je uspeo da se nametne u poslednjih mesec dana, dokazao je da se radi o kvalitetnom igraču i na upravi je da odluči da li će Lokomotivi isplatiti dogovorenu sumu od milion evra. 

Sudbina Jovana Mijatovića će verovatno zavisiti i od broja novih napadača koji dođu, kao i od toga da li će Rakonjac ostati ili ne. 

Dakle, pored trenera Milojevića, klub je napustio i Krstičić, velike su šanse da će otići Srnić i Pešić, kao i Nikolić, ali i jedan od dvojice na sredini terena, Kanga ili Kangva, u zavisnosti od ponuda koje bude imala Crvena zvezda. Pored toga, izvestan je odlazak makar jednog od dvojice standardnih štopera, Erakovića ili Dragovića, možda čak i obojice, što bi bio veliki udarac za poslednju liniju tima. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke