Milojević nema izbora, tandem osporavanih vodi Zvezdu u evropsko proleće!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.11.2022.
18:14
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije bez Aleksandra Dragovića u Monte Karlu.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Utakmica sezone je pred Crvenom zvezdom. "Crveno-beli" u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope sutra od 18.45 gostuju Monaku, a najverovatnije će ih samo pobeda odvesti u evropsko proleće.

Trijumf u Monte Karlu odveo bi šampiona Srbije u nokaut fazu Lige Evrope ili Lige konferencije u zavisnosti od rezultata utakmice Trabzonspor - Ferencvaroš. Mađarski tim je sa 10 bodova već obezbedio prvo mesto u grupi H i osminu finala, Monako je drugi sa sedam bodova, dok Trabzonspor i Crvena zvezda imaju po bod manje, s tim da je turski šampion postigao više golova i zbog toga je trenutno ispred "crveno-belih".

Situacija je jasna, ekipi Miloša Milojevića neophodna je pobeda za plasman u nokaut fazu Lige Evrope, s tim da bi morali da budu ubedljiviji od Trabzona, inače će morati da se zadovolje sa Ligom konferencija. Zvezda može do trećeg po rangu evropskog takmičenja iako osvoji bod u Monaku, ali samo pod uslovom da rasterećeni Ferencvaroš slavi u Turskoj.

Zvezda će u odlučujuću bitku bez standardnog štopera Aleksandra Dragovića koji će propustiti utakmicu zbog suspenzije prouzrokovane žutim kartonima. U timu ne bi trebalo očekivati ni povređenog Sekua Sanogoa koji je ipak otputovao sa ekipom u Monako, dok će svi ostali igrači biti na raspolaganju Milošu MIlojeviću, sa izuzetkom Srđana Mijailovića koji nije registrovan za Evropu.

Tako bi u startnoj postavi trebalo očekivati dvojicu, uz Kulibalija, verovatno najosporavanijih fudbalera u Zvezdinom timu Marka Gobeljića i Slavoljuba Srnića.

Jasno je da će na golu biti kapiten Milan Borjan. U odsustvu Dragovića, štoperski par činiće Nemanja Milunović i Strahinja Eraković, na desnom beku očekujemo Marka Gobeljića, a na suportnoj strani delovaće Milan Rodić.

Jedno mesto na sredini terena rezervisano je za Gelora Kangu, drugo će baš kao i protiv Trabzona u Beogradu zauzeti Slavoljub Srnić. Opasnost po Monakao predstavljaće Osman Bukari po desnoj strani, a na terenu bi trebalo očekivati dvojicu ponajboljih igrača šampiona Srbije Aleksandar Kataija i Mirko Ivanić, iako nisu u blistavoj formi.

Dileme oko startnog napadača nema, to će biti Aleksandar Pešič, strelac bar jednog pogotka u poslednje četiri utakmice.

Saastav Crvene zvezde za Monako: Borjan - Gobeljić, Milunović, Eraković, Rodić- Kanga, Srnić - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke