Milojević ni reči o smeni: "Idealno bi bilo da na derbiju overimo titulu!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 31.03.2023.
14:39
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde govorio o narednoj utakmici protiv Mladosti GAT.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić" igraju utakmicu 28. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli tri kola pre kraja "regularnog" dela šampionata imaju 18 bodova više od prvog pratioca TSC-a iz Bačke Topole, ali šampionska titula izgleda neće biti dovoljna Milošu Milojeviću da zadrži posao, jer uprava petostrukog uzastopnog prvaka Srbije pregovara sa Izraelcem Barakom Baharom.

Ipak, Milojević nije želeo da govori o izvesnojsmeni, već je fokusiran na predstojeće obaveze, a ima i posebnu želju da u trećerm "večitom" derbiju Zvezda overi titulu.

"To bi bio idelan scenario, da se overi u derbiju. Međutim ne gledamo na taj način. Očekuje nas utakmica protiv Mladosti GAT, želimo da odigramo dobro i da iz te dobre igre probamo da dođemo do dobrog rezultataPristup i priprema utakmice, sve je prošlo kako treba. Igrači su fokusirani, to nam daje pozitivnu energiju. Sutra je novi dan, ako bude pristup isti kao i tokom ove pauze, što se tiče treninga, mislim da neće biti problema. Smatram da smo kvalitetniji protivnik i bolja ekipa. Naravno da je ekipa koja je na dnu uvek rasterećenija, trebaju im bodovi i motivisani su, zato što se bore za opstanak. Međutim ne mogu da shvatim da neko može biti motivisaniji od nas na Marakani, da pred svojom publikom zabeležimo još jednu pobedu i nova tri boda", rekao je Milojević, a zatim se osvrnuo na kvalitete narednog protivnika.

"Imaju kvalitetne igrače sa internacionalnim iskustvom, Vujadinovića, uz to i jednog igrača sa kojim sam sarađivao Romen Gala, koji je nezgodan, dao je gol i večitom rivalu. Pored njih tu su još i Kristijan, Maksimović, sve su to dobri superligaški igrači. Ne treba nikako zaboraviti ni trenera Lalatovića, koji je iskusan u ovom karavanu, vodio je dosta klubova sa jako puno uspeha, svakako da imaju adute"smatra on.

U poslednjoj fazi oporavka nalazi se novi štoper crveno-belih Uroš Spajić koji je se zimus vratio na stadion "Rajko Mitić", a od povrede se oporavlja i njegov kolega u poslednjoj liniji Nemanja Milunović.

 Mnogo je teško prognozirati, raduje me što oporavak i jednog i drugog igrača ide u dobrom smeru. Rekao bih da je Spajić trenutno za nijansu bliži, što se tiče toga da je u nekom modifikovanom trenažnom procesu sa nama. Sa druge strane njegova povreda je duža, traži veći period adaptacije. Milunović još ne trenira sa ekipom, ali je povreda prostije prirode, nego cela povreda Spajića",objasnio je Zvezdin trener.

U fokusu je bio još jedan Zvezdin štoper Strahinja Eraković koji je na meču protiv Litvanije bio u startnoj postavio naše reprezentacije.

"Nije moje da analiziram, ali sam svakako bio zadovoljan. Drago mi je što je debitovao i odigrao dobro i naravno što je debitantski nastup obeležen pobedom Srbije, tako da sve je bilo na svom mestu", jasan je Milojević, koji je za kraj progovorio i o mladom Jovanu Mituljikiću koji je na pozajmici u Mladosti.

"On je bio jako dobar sa nama na pripremama i nije bilo sporno da ostane kod nas, ali je sportski deo kluba odlučio da je bolje da ima konstantnost, odigra 17 ili 18 utakmica, nego pet ili šest kod nas. Mislim da je iskustvo stekao, sad šta bi bilo kad bi bilo, to je pitanje, ali mi je drago zbog njega što sakuplja iskustvo i mislim da će u budućnosti biti dovoljno dobar za Crvenu zvezdu"zaključio je Zvezdin strateg.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke