Milojević: "Nisam se raspakovao, Gobeljić dao gol Bufonu, malo ko je to uspeo"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 06.10.2022.
22:05
Izvor: Sportske.net

Zadovoljstvo je sveprisutno.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević bio je prezadovoljan ishodom utakmice 3. kola Lige Evrope protiv Ferencvaroša (4:1) čime SU „crveno-beli“ značajno popravili svoje šanse

"Prezadovoljan sam rezultatom, ali više načinom i odnosom na koji smo dobili. Bili smo čvrsti kao tim od prvog do  zadnjeg minuta u svim fazama igre. Opet, ja sam neko ko teži ka savršenstvu i ko vidi još prostora za napredak. Treba nam još jakih utakmica, ovakvih protivnika i ovakvih naših predstava. Čestitam mojim ekipama i želim da ovo bude zamajac za ono što bi još trebalo da se uradi", započeo je Milojević.

Da li ova utakmica znači da je Marko Gobeljić zacementirao svoje mesto na desnom beku, a Eraković u srcu odbrane?

"Uh, pa ne mogu baš sada da odličim šta će biti za 10 utakmica. Naš prirodni desni bek je  Gobeljić. Kad niko nije verovali, ja sam verovao. Ali, on je jedan od retkih igrača koji je dao gol Bufonu. Ima kvalitet za evropski nivo. Znam Crvenu zvezdu, znam Srbiju, jedna utakmica ne znači ništa. Sad to mora da ponovi protiv Spartaka. On je igrač kojem treba prostora. Znam šta može, može više od ovoga, a večeras je odigrao perfektno".

Do pre nekoliko nedelja zvižduci za Kataija, Srnića... Danas - ovacije. Da li oseća da se situacija odnosa navijača prema igračima preokrenula?

"Na osnovu ovog večeras, da. Bitno je da se to nastavi, da postoji neka kultura navijanja da ti igrači ne osete da je to stalno na život i smrt. Dosta je što ih ja kritikujem na treninzima i utakmica, mogu bar navijači poštede. Mislim da su zaslužili da im se skandira, a ne zviždi. Samo da postoji taj odnos, ta energija i to zalaganje. To svaki navijač Zvezde želi".

Pričalo se čak i o potencijalnom otkazu Milojevića ukoliko ove večeri Zvezda ne pobedi...

"Uvek razmišljam od utakmice do utakmice. Nemam puno stvari, uvek sam spreman za bilo šta, tako da ne mogu da kažem da sam baš raspakovan. Mi svi, a pre svega ja, želimo da sve bude danas za juče kada su rezultati u pitanju. Nisam neko ko će posle ove pobede da pomisli da smo šampioni sveta. Momci neka slave, sutra je trening i priprema za Spartak. Poštujem Spartak, kao i bilo drugu ekipu".

O tabeli...

"Sad smo i mi ušli u neku nadu. Možemo da uzmemo svih devet bodova i to je naša želja. Moramo da budemo umereni, na zemlji. Moramo da odigramo istu utakmicu protiv Ferencvaroša. Meni su tražili više karata za tu utakmicu nego ovu ovde. Tako da, očekujem veliki broj naših navijača tamo, biće barem 65 naprema 35. Imamo sve u svojim rukama i verovaćemo da možemo da pobedimo sve preostale utakmice".

Kakva je situacija sa Milunovićem i Bukarijem?

"Verujem da su nam potrebni igrači 100 odsto spremni, čak ni ne oni koji su 92 odsto spremni. Potrebni su igrači koji će ići u sprint, a ne da će se premišljati. Svi nam oni trebaju i zato je važno da ih sačuvamo", istakao je Milojević i naglasio šta je Zvezda dobila još ovom pobedom mimo bodova.

"Dobili smo još samopouzdanje, veru i pokazatelj da kad smo zajedno, možemo puno toga".

Za kraj, zahvalnost navijačima.

"Hteo bih da se zahvalim navijačima koji su došli. Koji su lojalni i igrači su osetili tu njihovu energiju. Voleo bih da bude punija Marakana i najbitnije je da oni koji dođu osećaju i vide da se momci zaista trude", podvukao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke