Milojević o kadrovskim problemima i Benfici: "Da li se plašim? Pitali ste me i pred Liverpul..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 18.09.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde izneo je na konferenciji za medije svoja očekivanja pred utakmicu prvog kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Benfike.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Meč na stadionu Rajko Mitić na programu je u četvrtak od 18.45.

"Ponosan sam na ovaj plasman u Ligu šampiona, to nam je bio cilj i uvek je teško kada idete iz kvalifikacija da se dočepate jednog ovako emintentnog takmičenja. Sa druge strane, nov je format, sa ovim jučerašnjim utakmicama svi se navikavamo na novu fudbalsku eru, zato sam ponosan što je Zvezda učesnik novog formata i nove ere evropskog fudbala.

Borili smo se za ovo, želeli smo da budemo sa najboljima i velika mi je čast da ćemo ugostiti ovako velike timove, a ne postoji ništa bolje od ovih 36 ekipa koje učestvuju. Spremamo se kao i za svaku utakmicu. Rekao sam i igračima da treba da uživamo u ovakvim utakmicama. Oni su doveli ove ekipe, ovo je veliki uspeh za jednu zemlju jer nismo velika zemlja, možemo ponosno da nosimo grb našeg kluba i grada Beograda jer će svi koji budu došli moći da se uvere u lepotu našeg grada. Predstavljamo i Srbiju, zemlju na Balkanu koja će se takmičiti sa najboljima u Evropi. S obzirom na ekipe u Evropi koje su najbolje na svetu, imaćemo prilike da uživamo svi, sa obavezama igrača na terenu, kao i sa navijačima na stadionu i kraj malih ekrana. Da napravimo spektakl kakav samo mi znamo", istakao je Milojević, koji je potom otkrio da postoje određeni kadrovski problemi.

"Imamo problema što se tiče tima, videćemo sa kakvim ćemo timom izaći. Imamo male probleme, ne zdravstvene, već zbog igrača koji fizički nisu na nivou, a nedavno su došli jer će biti fizički zahtevna utakmica. Moraću sa medicinskim osobljem da vidim koliko koje igrače možemo da koristimo i na koga možemo da računamo. Ovde nije razmišljanje samo o prvih 11, utakmica traje više od 90 minuta. Ima još da se igra, ne bih voleo da izgubim nekog igrača zbog minutaže na dugi period", smatra trener Zvezde.

"Benfika je veliki klub, ne bih trošio reči, ali ne bih rekao da su u krizi, možda sa su sa nekim povređenim igračima. Došao je novi trener sa novom energijom, očekujem dobru utakmicu protiv fenomenalnog protivnika, daćemo sve od sebe da odradimo sve, a ostalo ćemo videti posle utakmice. To su velike ekipe, znate da uvek dolazi do problema tokom sezone, nekih na početku, nekih pri kraju. To su ekipe kod kojih su takve situacije kratke i nevidljive i nema uticaja na igru. Došao im je trener koji ih dobro poznaje, doneo je novu energiju, mi se pripremamo kao i ranije. Ja gospodina Šmita dobro poznajem, on je ostavio veliki trag u Benfici, ali novi trener koji dobro poznaje sistem Benfike, to je klub koji ima sistem koji funkcioniše i onda i te kadrovske promene malo mogu da ih poremete", kazao je strateg "crno-belih".

Milojević nije želeo da ističe ko je favorit.

"Neću mojim igračima pričati da li smo favoriti ili nismo, to je priča za novinare i reportere. Vi samim takmičenjem kada igrate, morate da budete fokusirani i da date sve od sebe. Mi smo skloni da pričamo šta jeste, šta nije, to nije moja filozofija. Da li će i ko osvojiti bodove, to su priče za vas. Ono što ću reći igračima jeste da radimo ono što radimo, da veruju u sebe, da smo dobar tim i da na terenu treba da isporučimo maksimum. Igramo protiv ogromne Benfike, ništa manje nego svi ostali klubovi koji su se kvalifikovali. Trudićemo se da odradimo posao na najbolji mogući način. To su pravci u kojima razmišljam sa igračima".

Benfika i Crvena zvezda osvajali su titule prvaka Evrope iako nisu iz pet najjačih evropskih liga.

"U ovom formatu kada pričamo, pričamo o fudbalu na drugom nivou. Možemo da pričamo sportski, ali ceo format je takav da se fudbal menja brzo. Postao je industrija u mnogim zemljama. Pričamo o Portugaliji kao maloj zemlji, možemo da pričamo i o Srbiji, znate da je naša zemlja prošla sve i svašta poslednje tri decenije, a klubovi iz tih zemalja dolaze iz razvijenih zemalja u Evropi. Fudbal je treća privredna grana trenutno u njihovim zemljama. Mi dolazimo iz takvih zemalja, sportisti smo, ali imamo nešto što oni nemaju, strast, navijače. Marakana je svima poznata, ne samo u Evropi, biće mi drago, jer meni kao treneru i detetu koje je poniklo u Zvezdi, ponosan sam da igramo u takvom ambijentu. Ta emocija ne može da se poredi sa emocijom koju neko može da doživi u Beogradu na našem stadionu."

Da li oseća strah pred meč sa Benfikom, uzevši u obzir visok poraz zagrebačkog Dinama u Minhenu od Bajerna?

"To ste me pitali i pred Liverpul, da li sam se uplašio što je Maribor izgubio 7:0 od Liverpula. Ja ne razmišljam u tom pravcu. Šta i ako izgubimo?

Tu smo, gde smo, malopre je vaš kolega iz Portugalije postavio pitanje o malim zemljama, mi treba da pričamo o tome, igramo kao mala zemlja među velike zemlje. Mi tek sada počinjemo, koliko kaskamo što se tiče sporta. Prvi put juče sam gledao stadione, strašan stadion na Karađorđu, u Lučanima, imamo tri stadiona koje je država napravila. I ta Alijanc arena nije napravljena tek tako, jer je neko dao pare. Ja mogu da vam odgovorim kontra pitanjem, kakvi su nam budžeti, ali to ne postoji u sportu. Nije borba Davida i Golijata, još jednom veliki respekt. Možda malo više znam o Benfici, moram to da napomenem, u Al Ahliju sam imao velikog igrača za Benfiku, on se zove Ljubomir Fejsa. Mnogo mi je pričao o Benfici i koliki je to klub. Pričamo o velikom klubu kojeg ćemo da ugostimo. Ja se ne plašim nijednog rezultata, želim da moji igrači izađu hrabro, da se bore, videćemo koliko utakmica ima. Treba da se pogledamo u oči, ima mnogo faktora na jednom meču, taktika, kakav će biti protivnik, kome je dan, male sitnice će odlučiti, možda neki aut i faul... Želeli smo da budemo ovde, predstavićemo se na najbolji način, nemamo koga da se plašimo, veliki smo klub, igramo u našem gradu, šta god da bude, ja sam odgovoran za sve", istakao je Vladan Milojević.

"Ne mogu da ulazim u taktiku njihovog trenera, njima ništa ne menja da li igraju kod kuće ili na strani. Ne mogu da nas iznenade, niti mi možemo njih. Dobro smo radili, nama pravi problem to što kad smo se kvalifikovali, imali smo neku drugu filozofiju, ne kao neke druge ekipe koje imaju neki drugi sistem", rekao je trener Crvene zvezde.

"Ove godine je naša liga kvalitetnija i bolja, od infrastrukutre, boljih igrača, budžeta drugih klubova, to i nama znači, jer morate da stvarate te intenzitete. Prilagodićemo se igri, videćemo koliko ćemo moći da ga sprovedemo u delo", zaključio je Vladan Milojević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke