Milojević optimističan pred Trabzon: "Ivanić spreman, videćemo može li s Kataijem"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 14.09.2022.
18:14
Izvor: Sportske.net

"Sportske" iz Trabzona...

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da je njegov tim spreman za utakmicu protiv Trabzona na stadionu "Šenol Guneš".

Njegov tim se sutra od 18.45 sati sastaje sa turskim prvakom i pokušaće da upiše prvi trijumf u ovosezonskom izdanju drugog po redu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Prošle su dve sedmice otkako je Milojević preuzeo Crvenu zvezdu, a kako kaže, konture onoga što želi da vidi se naziru.

"Naravno, ne 100 odsto u potpunosti, to je malo teže, ali konture su tu i zadovoljan sam kako igrači prihvataju te zahteve. Mislim da smo na dobrom putu“, započeo je Milojević.

Koliko je upoznat sa sutrašnjim protivnikom?

"Imamo puno informacija o Trabzonu. Znamo da je to tim sastavljen od kvalitetnih pojedinaca. Ne bih da izdvajam igrače, ali imaju kvaliteta u vidu Trezegea, Gomeza... Ne mislim da moramo da se fokusiramo na jednog igrača već da zaustavimo njihove kvalitete u igri“.

Zdravstveni bilans je pozitivan, ističe Milojević, dok Mirko Ivanić nije potpuno spreman, ali mogao bi da zaigra.

"Zdravstveno stanje u ekipi je jako dobro. Svi igrači se osećaju dobro i rade sa ekipom. Mirko Ivanić isto. Da li i koliko može da odgovori na ovom nivou? Mislim da može, ali videćemo koliko bi vremena mogao da provede u igri. Pratićemo kako se oseća“.

Šta očekuje od utakmice?

"Iskreno, očekujem bolju predstavu (u odnosu na Monako) u kojoj bismo podigli nivo igre i nivo rezultata. Poštujemo Trabzon koja je jako kvalitetna ekipa. Verujemo u to što mi radimo i u grupu igrača koju imamo. Dolazimo posle jednog dobrog rezultata i teškog meča u našem prvenstvu. Ako pružimo igru za nijansu bolju od Monaka, za nijansu bolju u zadnjoj trećini, mislim da možemo da imamo bolji rezultat“.

Milojević vidi Trabzon kao potpuno drugačijeg rivala u odnosu na Monako.

"Trabzon je ekipa koja je opredeljena posedom, malo manje direktnim fudbalom nego Monako. To bi trebalo da im se oduzme i da probamo da im ugrozimo zadnju liniju, da im dođemo iza leđa i iskoristimo naše vrze igrače u napadu. Totalno dve drugačije ekipe. Monako je fizički jedna od boljih ekipa u Francuskoj, dok je Trabzon sastavljen od iskusnih i kvalitetnih igrača“, istakao je Milojević i nastavio:

"Postoji šansa da napadamo iz defanzivne tranziije. Moramo ipak da gledamo da li smo ekipa pravljena za ofanzivnu tranziciju jer u našem šampionatu uvek moramo da igramo protiv duplog bloka. Postoji mnogo stvari gde možemo da budemo bolji, konkretniji. Pokušaćemo da ih pomeramo u zonama koje su nama odgovarajuće i da ih tu kaznimo. Ukoliko ispoštujemo naše zadatke, možemo da kaznimo ne samo Trabzon, već i bilo koju drugu ekipu“.

Koliko je za njega i igrače značio trijumf u Novom Pazaru?

"Jako je bitan. Svaka pobeda je važna, ali ova je posebno bitna. To je dobar trend i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje“.

Mogu li Katai i Ivanić biti zajedno na terenu u predstojećem susretu?

"Mislim da nam to neće predstavljati radikalan problem jer imamo grupu igrača koji su bolji iz utakmice u utakmicu. Problem je što su to bili nosioci Ivanić i Katai koji su odigrali najviše utakmica. Na levoj strani su automatizmi. Ne isključujem da Katai i Ivanić ne igraju zajedno, ali i ukoliko ne, mislim da imamo kvaliteta da održavamo visok nivo“.

Trabzon nije pobedio u Evropi od 2019. godine...

"To ne mora ništa da znači. Zavisiće od protivnika, od psihološke pripreme, a ako mi budemo na nivou koji je potreban, dobićemo. To je više za rubriku „Da li ste znali“. Znali smo, ali mislim da sve to mora biti potkrepljeno pozitivnim ishodom sutra“, podukao je trener Crvene zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke