Milojević: ''Partizan ima kvalitet za Petrićevu ideju''

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.08.2022.
11:37
Izvor: Sportske.net

Trener crveno-belih respektuje rivala, ali veruje u pobedu svog tima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Miloš Milojević ima iskustva u večitim derbijima kao pomoćni trener Crvene zvezde, ali sutra će, baš kao i njegov kolega Gordan Petrić na drugoj strani debitovati u ulozi šefa struke u najvećem derbiju srpskog
fudbala.

Utakmica će se igrati u Humskoj s početkom u 20 časova, Zvezda je favorit, a kvota u AdmiralBet-u na Zvezdinu pobedu iznosi 2.40 u ovom trenutku (na Partizan 3.30).

''Mislim da nema potrebe isticati važnost i veličinu ovog susreta. Večiti derbi je poslastica srpskog fudbala. Očekujem utakmicu punu žara, poznajem filozofiju kolege Petrića i mislim da Partizan ima kvalitet za tu njegovu ideju. Rezultati im nisu bili prema očekivanju, ali imaju kvalitet i imaju naše poštovanje. Ali Zvezda treba da pokaže da smo mi ti koji želimo da ostvarimo dobar rezultat, da budemo konkretni, direktni'', izjavio je Milojević.

On je zatim obradovao Zvezdine navijače informacijom da je Ohi u konkurenciji za derbi, i pored najava da je već napustio ekipu kako bi završio transfer u Brondbi.

Kakva je situacija sa ostatkom ekipe, pre svega na psihološkom planu posle bolnog poraza od Makabija i promene trenera?


''Posle sinoćnjeg treninga dobio sam izveštaj od medicinske službe da su svi spremni. Psihološki, taj timski duh nas je podigao protiv Javora i time sam bio najviše zadovoljan, ekipa je rasla, osetio se pozitivan duh i sa klupe i mislim da se psihološki vraćamo posle šoka protiv Makabija. Mislim da je ekipa radila dobro kod prethodnog stručnog štaba. Ja mislim da uvek može bolje, nekad i preteram u tome, ali igrači znaju svoju odgovornost, na njima je da budu uvek spremni i da će biti na maksimumu mogućnosti, ne samo sutra, nego i u nastavku sezone'', izjavio je Milojević.

Svestan je da su očekivanja ogromna i od njega i da bi mogao odmah da se nađe na udaru kritika u slučaju neuspeha u derbiju.

''Ljudi mogu da donose zaključke kakve žele, svako ko plati ulaznicu može da komentariše. Kad sam izabrao ovaj posao, shvatio sam da kada se pobeđuje, ekipa pobeđuje, a kada se gubi - trener gubi. Ako se izgubi, najveća odgovornost biće na meni, spreman sam to da preuzmem, ali očekujem i od igrača da preuzmu odgovornost na terenu za postavljene zadatke'', kaže Milojević.

Navijače zanima da li će debitovati Kalifa Kulibali, koji je juče zvanično predstavljen kao novi član Crvene zvezde.

''Derbi je. Svako od vas bi mogao bar pet minuta da odigra na motivaciju. Mislim da može da to na motivaciju izgura. Cilj nam je da nađemo 11 koji mogu najbolje zajedno i koji mogu da najbolje odigraju utakmicu''.

Na kraju ponovo i o rivalu, kao i o činjenici da Zvezda nije slavila u Humskoj već šest i po godina i 150. prvenstvenog derbija.

''Bio sam prisutan u drugoj ulozi, nije lako igrati tamo, oni se dobro osećaju u svojoj kući, kao i mi u našoj. Bitno je da zatvorimo te kvalitete koje imaju. Dobri su u tranziciji, u prekidu. Važno je koliko smo mi spremni da uđemo u taj fajt, ali postoje osnovne stvari koje moraju da se odrade, bez obzira na ime rivala, pre svega taktička disciplina, trčanje, motorika...

Presudiće borba za drugu loptu. Očekujemo meč pun žara i intenziteta, da moji igrači ostanu mirni u glavi u smislu neke oštrije igre. Kad igrate na gostovanju, ako ne prihvatite taj 'fajt', može da bude problema, a fudbal ćemo igrati i siguran sam da imamo kvaliteta da igramo dobar fudbal.

Tih šest i po godina nam svakako ne prija, ali nam je najvažniji cilj da prvi prođemo kroz cilj u maju i da nam to bude dodatna motivacija. Moramo da igramo našu igru, sa našim odnosom i da na kraju slavimo', zaključio je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke