Milojević prozvao Ivanića: ''On i Katai mogu zajedno, nadam se da Eraković ostaje do leta''

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.11.2022.
19:36
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da će njegova ekipa ispred sebe sutra u Monte Karlu imati jedno finale.

Sportske.net/Nemanja Janošev
Sportske.net/Nemanja Janošev

Povezane vesti

Od našeg izveštača iz Monaka, Nemanje Janoševa.

Zvezdi je neophodan dobar rezultat protiv Monaka u četvrtak uveče od 18.45h, ne bi li prezimila u Evropi. Naravno, još uvek je nepoznato gde bi to bilo, da li Liga Evrope, ili takmičenje ispod, ali Milojević smatra da je ovo njegov najveći meč u dosadašnjoj karijeri i ne želi na tome da se zaustavi.

''Mislim da jeste. Voleo bih da ne ostane na tome da je najveća. Pobedu tražimo na svakoj sledećoj utakmici. Pristup je isti. Želimo da kontrolišemo meč od početka i da trijumfujemo. Ponekad to zavisi i od protivnika''.

Šta je Zvezdi potrebno u drugoj utakmici s Monakom?

''Motivisanost, spremnost i fokus. To je nešto što nam je bitno. Mislim da smo u nekim stvarima u prvoj utakmici bili pravi, ali mali pad koncentracije nas je koštao pobede ili nerešenog rezultata''.

Kakav Monako očekuje?

''Očekujem ga u jednoj prepoznatljivoj slici. Moramo da im zatvorimo centralni deo terena. Trčanjem u međuprostor žele da dođu u opasnu situaciju u poslednjoj trećini. Imaju kvalitet u napadačkom triju u kojoj god formaciji, ko god da bude igrao.

Oni uglavnom igraju protiv svih rivala isto. Ne adaptiraju se previše. Njihov osnovni kvalitet je momenat gubljenja lopte protivnika. Na neku dobro organizovanu zonu su korektni, uvek traže kontra nogu, drugu stativu... Mi to znamo i spremni smo na to. Mislim da fokus mora da bude na nama, šta mi hoćemo. Ne smemo da izađemo sa stavom sa smo podređeni. Ta njihova četiri ofanzivna igrača nisu dovoljno zaintertesovana za defanzivu, to je činjenica'' .

Preneo je i dobre vesti po pitanju izbora igrača za sutrašnji meč.

''Kadrovska slika kod nas je, hvala bogu, dobra.

Naš kvalitet je kada igramo kao kolektiv, a onda pojedini umeju da iskoče. Nije bitno ko. Mislim da je vreme da Ivanić proradi i pokaže zašto je jedan od najboljih igrača u našem timu. Monako je dobar, previše veruju svojoj fizici i tako veruju jedan drugom. Napadački su u boljoj formi. Ne možemo da pretimo, ali možemo da se nadamo boljoj produktivnosti. To su neke sitnice kada podignu svoje krilne bekove, ostavljaju dosta prostora pozadi. Moraćemo malo da korigujemo naš osnovni model spram toga.

Mnoge negativne stvari su se desile kroz istoriju, ali nadam se da ćemo to sada promeniti. Najviše volim finala, ovo je nešto tako'', poručio je Milojević.

Ila li mesta za Kataija i Ivanića zajedno od prvog minuta?

''Ima. Tri godine su igrali zajedno, ne mislim da nema'', zaključio je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke