Milojević saopštio još jednu lošu vest i poručio: ''To je ta Liga šampiona...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.10.2024.
21:29
Izvor: Sportske.net

Prvi utisci trenera Crvene zvezde posle 1:5 protiv Monaka.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Crvena zvezda je u prvom poluvremenu parirala ''kneževima'', ali je u nastavku usledio ''raspad sistema'', uz još par povreda bitnih igrača i uz podsećanje da je Bruno Duarte već u uvodnom delu utakmice morao van terena zbog povrede zadnje lože.

Posle meča je u razgovoru za TV Arena sport trener Vladan Milojević otkrio da je i kod Olajinke u pitanju teža povreda.

''Znate kako, realno je zaslužena pobeda Monaka, znalo se da su favoriti. Videli smo Monako baš onakvog kako oni igraju, jedna fantastična ekipa, ne možemo da odgovorimo, veće su brzine, snažniji su igrači od naših, igraju agresivnije. Dosta se fudbal danas igra jedan na jedan. Ne možemo da promenimo pas, uvek nam fali dve sekunde da možemo da se okrenemo...

Ja sam i rekao, bukvalno prepisan Salcburgov sistem u jednoj fenomenalnoj francuskoj ekipi. Oni vas dave od prvog do poslednjeg minuta'', konstatovao je Milojević. 

Nije mu ni bilo potrebno postavljati pitanja, u dahu je nastavio.

''Da vidimo šta smo mi uradili. 

Naš plan je bio da koristimo prostore po bokovima, pogotovo sa Silasom, ali nismo mogli da dođemo do toga. 

Šerif je odigrao fenomenalnu utakmicu danas. Siguran sam da bismo sa Duarteom imali kontrolu u centrali i da bismo mogli da kontrolišemo loptu i zadržimo je koliko-toliko. Nismo uspeli, borili smo se i stvarno je zaslužena pobeda. S druge strane, nama fali još brzine i agresivnosti. Bila su nam potrebna i dobra tela. Ne znam kako je vama delovalo, ali sve je pucalo na terenu. Svaki put kad naš igrač dobije lotu, tu su već tri igrača Monaka.

Brinu me povrede. Brunu je otišla zadnja loža, a nemojte da me držite za reč da ćemo imati i težu povredu Olajinke. U pitanju je tetiva. To su veliki intenziteti, mi to nemamo, ne igramo...

Sportske.net/Nemanja Janosev

Da se razumemo, ja preuzimam svu odgovornost, ja sam trener, ali mogu da kažem da sam ponosan na svoje igrače jer oni stvarno daju sve od sebe. To je fudbal, gorak poraz, ali idemo dalje, okrećemo se drugoj utakmici.

Imam poruku i za naše divne navijače koji su bili ovde i bodrili nas. Ja nemam problem da nešto kažem, ali ovaj format Lige šampiona je veliki zalogaj što se tiče nivoa igre. Glavu gore, pa ćemo se boriti koliko budemo mogli'', rekao je Milojević.

Šta bi bilo da je dosuđen i drugi penal za Zvezdu pri rezultatu 1:1 u finišu prvog poluvremena, kada je Olajinka nagažen po zglobu?

''Ne možete da uradite. Znate kako, to je psihološki fenomen koji igrači na terenu treba da rešavaju. Iskustvo je da ne primate gol u 46, 47. minutu, ideš, skidaš štucne, bilo šta, a mi to nemamo. Nisam ni video. Rekli su mi da je bilo nečeg spornog, ali znate kako, to je ta Liga šampiona. Takve su odluke kakve su. Mi smo Crvena zvezda, ali nema to veze sa tim. Možda bi psihološki bilo drugačije, ali ne bih baš nešto ni komentarisao to'', zaključio je trener Crvene zvezde.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ivan
Tuesday, 22.10.2024
23:21

Miloje sad je stvarno dosta, da se pozdravljamo...Hvala za sve.

avatar
milija andelkovic
Tuesday, 22.10.2024
22:40

trener Milojevic kaze da preuzima krivicu za poraz sto je normalno,ali i da je ponosan za igrace. fud.ekipa je premnogo placena,a sramoti srpski fudbal,a on verovatno nije sposoban za ovaj nivo takmicenja...