Milojević se dotakao onih koji su podbacili: "Pobedili smo sami sebe, da smo počeli sa Milunom, pitali biste se što je Eraković na desnom beku"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.10.2022.
23:47
Izvor: Sportske.net

Utisak trenera Zvezde nakon poraza u Budimpešti.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da je njegova ekipa pobedila samu sebe u susretu 4. kola Lige Evrope sa Ferencvarošem.

Strateg crveno-belih je iz poraza od 2:1 izvukao dve greške u defanzivi, koja ove večeri nije bila toliko stabilna kao pre onih sedam na stadionu "Rajko Mitić".

"Realno dobro stojimo u odbrani prekida i centaršuteva, ali smo pasivni u šesnaestercu. Iskoristili su situacije u kojima spavamo i kada nema koncentracije. S druge strane, nama je u šansama falilo malo kvaliteta", rekao je Milojević.

On nije bio zadovoljan padovima u igri svog tima istakavši da je loša postavka u defanzivnoj tranziciji omogućavala Ferencvarošu da ulazi u lake prilike. Na tako nešto uticala je i povreda Sekua Sanogoa koji je napustio igru sredinom prvog poluvremena.

"Jedan deo igre jeste recept za nastavak sezone, jedan ne. Dozvolili smo da budu opasni u tranziciji. Fudbal se ne igra u jednom pravcu... Sanogova povreda jeste dosta uticala. Možda bi nam bilo lakše da u završnici. Svesno imate jedan rizik sa Kangom, Mićom i Kangvom u vezi. Svi su oni ofanzivni i samim tim se stvara problem za nas na sredini terena. Mislim da smo pobedili sami sebe. Opet primamo golove iz naših grešaka, oni stvaraju šanse iz naših grešaka. Na svojim greškama je najteže učiti, po ovome, a mi ne učimo na tome. Teško je izgubiti dva, tri puta u Evropi na slične načine".

Kada su prekidi u obe strane njegovog tima u pitanju, Milojević nije zadovoljan kako to izgleda.

"Što se tiče defanzivno, nisam zadovoljan. Što se tiče ofanzivno, lopte koje ubacujemo ne donose to što želimo. Često ne prebacujemo prvog protivničkog igrača... Svakako da smo sa Milunovićem bolji u tim segmentima. Ali, da smo igrali sa Milunovićem, onda bi bilo zašto je Eraković na desnom beku? Da smo igrali s obojicom, onda bi bilo pitanje zašto nema reprezentativca Srbije u ekipi".

Šta bi promenio sada, nakon utakmice, da može?

"Promenio bih da bolje branimo te dve situacije..."

Domaći teren je bio od velike pomoći Fradiju na ovom susretu.

"Očigledno da Ferencvarošu prija da igra pred svojim navijačima. Očigledno je da se fudbal ne igra samo u Beogradu. Dobar je teren, dobra je atmosfera i njihovo domaćinstvo ne bi trebalo da nam stvara problem".

Zvezda je svesno najčešće forsirala levu stranu terena odakle je i došao jedini gol i gde je Stefan Mitrović bio izuzetan. Ali, trener Zvezde napomenuo je da je na toj strani izostala konkretizacija Kataija i Ivanića.

"Ferencvaroš je dobro zatvarao desni bok. S druge strane smo imali igrača koji malo više voli ofanzivu i mi smo to želeli da iskoristimo. Međutim, pojavljivao se prostor za protivnika u tranziciji s te strane. Imamo kvalitetne igrače tamo (leva strana), oni se obično nametnu svojom ofanzivom, ali večeras nisu poentirali", konstatovao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke