Milojević sumirao utiske sa priprema Zvezde, dva imena odskočila - hoće li dobiti minutažu?

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.01.2023.
11:25
Izvor: Sportske.net

Otkrio i kakvu Zvezdu navijači mogu da očekuju.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je danas da je zadovoljan odrađenim pripremama u Antaliji i istakao da će "crveno-beli" u nastavku sezone biti "energični, željni utakmica i lepršavi".

"Zadovoljan sam urađenim, odnosom igrača, time koliko smo i kako radili. Postoji kliše da 'može bolje' i zaista je moglo, ali odradili smo dosta dobrih stvari i sa aspekta fizike i taktike smo veoma napredovali. Sve to moramo da potvrdimo u prvenstvu, od utakmice sa Vojvodinom pa do kraja šampionata", rekao je Milojević za klupski sajt.

"Nisam zadovoljan kako smo odigrali 45 minuta protiv Ludogoreca, ali mi smo tu utakmicu spremali tako da smo radili jako, imali trening ujutru, probali stvari, želeli da vidimo šta možemo, a šta ne. Mogli smo i bolje pod tim umorom, ali je i to dobra škola za nas", dodao je on.

Milojević je istakao da su "crveno-beli" fizički spremni za početak drugog dela sezone u Super ligi Srbije i meč sa Vojvodinom.

"Naravno da prijateljska utakmica nije kao takmičarska, ali smo spremni da pokažemo pravo lice u našem prvenstvu", naveo je on.

Milojević je rekao da je zadovoljan kako su se Aleks Vigo i Lazar Nikolić predstavili ekipi i navijačima i dodao da misli da će "biti dobri igrači za Zvezdu".

Trener Zvezde je rekao da ne voli nikog da izdvaja, ali da su Jegor Prucev i Stefan Leković "najviše odskočili".

"Prucev ima drugačiju radnu etiku u odnosu na naše mlade. Bori se i radi utakmicu, nije mu sve u zabavi, uz to ima enormne fizičke predispozicije i izuzetno je nezgodan za čuvanje. Takođe, pokriva velik prostor i uz malo mirnoće će biti efikasniji", rekao je Milojević.

Milojević je naveo da su kroz pripremne mečeve probavane različite taktičke varijante.

"Konkretno, u dve smo igrali visoko gde sam zadovoljan tim izgubljenim loptama rivala koje smo iznudili. S druge strane, nisam bio zadovoljan sa 45 minuta protiv Ludogoreca, ali opet, jedno je kad se šest dana pripemaš za meč, a drugo je ovo", rekao je on.

"Jednostavno, nismo želeli da nam utakmica sa Ludogorecom pokvari šest dana treninga. Ne mogu da izdvojim jednu utakmicu kojom sam najzadovoljniji, ali mi se svideo karakter igrača. Iako smo mašili šanse i primali golove, uspevali smo da se dignemo i preokrenemo utakmicu", dodao je Milojević.

On je rekao da je prednost bila to što su njegovi igrači stvarali šanse na tim mečevima, a mana što ih nisu realizovali.

"Međutim, i to je do uigranosti i sinhronizacije igrača u završnoj trećini terena, kao i do kvaliteta. Fali nam rada, ali i toga da svi igrači shvate da moraju da odigraju saigraču ako je u boljoj prilici i time sam bio veoma ljut na meču sa Austrijom Lustenau. To ne trpim, nebitno o kome se radi", rekao je Milojević.

On je, na kraju, istakao i kakvu Zvezdu treba očekivati na proleće. eka nas još jedno Zvezdino proleće.

"Očekujte Zvezdu punu energije, željnu utakmica. U svakom meču ćemo ići na pobedu, to je naša dužnost, ali ćemo nastojati da igramo što lepše kako bi navijači bili u potpunosti zadovoljni. Idemo utakmicu po utakmicu, jer ništa još nije gotovo i niko u januaru nije postao šampion. Igra se do kraja maja, a lično mi je fokus na Vojvodini, do nje gledam", zaključio je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke