Milojević: "Veliko poštovanje Partizanu, pobeda ne znači titulu!"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 19.04.2024.
15:20
Izvor: Sportske.net

Milojević pred derbi...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

U subotu od 18 časova igra se 173. "večiti derbi", a obratio se i Vladan Milojević, šef struke Crvene zvezde. 

"Iskren da budem, rekao sam i igračima da ulazimo u fazu jednog mini prvenstva, 21 bod je u opticaju i mislim da igraju najbolje ekipe. 

Nema nikakvih tajni između nas. Znate kako se igra derbi, to je praznik fudbala i nadam se da ćemo moći da ponovimo dostojnu igru derbija", rekao je Milojević u uvodnom obraćanju. 

"Ovde imamo tri različita takmičenja. Jedno smo završili, drugo je ova mini-liga, a treće takmičenje je Kup. U ovom trenutku, za mene je prva naredna najbitnija. Prvi naredni trening je najbitniji. Imamo problema u igračkom kadru, nekih nedoumica. Videćemo sa lekarima", rekao je on. 

Smatra da Crvena zvezda ne zavisi samo od sebe. 

"Jedno je nešto što se radi, drugo je nešto što se vidi. Spremamo utakmicu na jedan način. Nije fudbal gde igrate sami. Nije to performans jednog, imate protivnika. I oni spremaju utakmicu. Sve najbolje o stručnom štabu Partizana, oni su veliki klub, rade profesionalno. Nekad i vaš plan se ne desi jer imate protivnika koji je možda bolji, nadahnutiji, ima svoj dan, to su nijanse. Mi se trudimo da imamo pozitivan rezultat, ali i da igramo dobro. Dosta zavisi od protivnika", rekao je Milojević. 

Ne smatra da je Zvezda favorit. 

"Nikad nisam rekao da je moja ekipa favorit. To je stvar za novinare, navijače. Rekao sam vam, imamo 21 bod u opticaju, sutra je početak takmičenja. Sve iza me ne interesuje", rekao je on. 

"Kod nas se stvorila slika da je derbi utakmica posebno takmičenje. Na kraju kad neko osvoji titulu, a nije pobedio, kao da nije kompletno. Ne ulazim u to, imamo sportski pravi pritisak, igramo derbi protiv ekipe koju poštujemo. Uvek imaju poštovanje sa moje strane. Na nama je da imamo fokus", rekao je Milojević. 

Duljaj neće biti na klupi Partizana, a ističe da je stvar crno-belih kako će oni komunicirati.

"Partizan ima ozbiljan stručni štab, momke koji ozbiljno rade. U mojoj karijeri se isto događalo. Ta komunikacija je njihova stvar, sve je to legitimno", rekao je Milojević. 

Na pitanje da li pobeda Zvezde znači i da je titula u Ljutice Bogdana, Milojević je samo kratko rekao "ne znači". 

Pored toga, odbijao je nekoliko puta da govori previše o sudijama.

"Sudiju treba rasteretiti, ne samo sutrašnji sudija, mislim da mnogo pridajemo važnosti. Kada se spominje iz nedelje u nedelju, to bude malo i ružno. To su naši ljudi, isto kao i naši igrači, kao i treneri, tereni... U svakom slučaju, mnogo bi više benefita dobili kada bi davali podršku, nego sada kada smo negativni", rekao je Milojević. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke