Milošević: "Jedna pobeda menja sve"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 30.03.2015.
19:53
Izvor: Beta

Potpredsednik FSS Savo Milošević rekao je da nedostatak samopouzdanja utiče na loše rezultate nacionalnog tima i dodao da bi samo jedna pobeda imala veliki uticaj na promenu aktuelne situacije.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević ocenio je da je manjak samopouzdanja veliki problem reprezentacije Srbije i uzrok poraza od Portugala u kvalifikacijama za EURO 2016.

"Danas, jutro posle meča, vidimo da ima pomaka u odnosu na meč s Danskom. Ne tražim opravdanje. Ima pozitivnih i negativnih stvari, ali mislim da je uzrok poraza od Portugala nedostatak samopouzdanja, koncentracije, kao i veliki broj individualnih grešaka. Samopouzdanje je jedan od najozbiljnih problema ove ekipe, posle tri negativna rezultata", kazao je Milošević.

Srpski fudbaleri su u nedelju uveče izgubili u gostima od Portugala sa 2:1, čime su praktično izgubili šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Upravo zbog samopouzdanja nismo dovoljno konkretni, direktni i iz toga proizilaze individualne greške, iz straha. Iz individualnih greška smo primili dva gola", ocenio je Milošević.

On je rekao da ima i pozitivnih stvari iz utakmice s Portugalom.

"Ono što je dobro jeste da smo posle 1:0 na njihovom terenu došli do izjednačenja, iako smo bili blizu da primimo drugi gol. Uspeli smo da se saberemo posle tog šoka, da se vratimo. Nažalost, malo smo izdržali posle izjednačenja. Da je bilo pet, šest minuta duže nerešeno, moguće je da bi se utakmica drugačije završila", kazao je Milošević.

On je kazao da je ekipa u meču protiv Portugala pružila maksimum, ali da je utakmica protiv "najkomplikovanijeg mogućeg protivnika" došla u nezgodnom trenutku. Milošević je kazao da igrači ne osećaju dodatni pritisak da igraju za nacionalni tim.

"Oni su svi profesionalci, igraju u svojim klubovima na visokom nivou, pod konstatnim pritiskom i ne verujem da igranjem za reprezentaciju imaju veći pritisak", istakao je Milošević.

Potpredsednik FSS se složio u oceni da će ekipa teško izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, ali je izrazio nadu da će do toga doći.

"Znamo da možemo mnogo bolje. Potrebno je samo da se uzdignemo na psihološkom polju i da dobijemo saompouzdanje. Jedan povoljan, dobar rezultat može u potpunosti da promeni priču", kazao je Milošević.

Srbija posle četiri kola zauzima pretposlednje mesto u kvalifikacionoj Grupi I s jednim bodom, šest manje od Albanije i Danske, a čak osam od lidera na tabeli Portugala.

Srbija će u narednom kvalifikacionom susretu gostovati Danskoj 13. juna u Kopenhagenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke