Minhenski Bajern pandan za Zvezdinu transformaciju!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.12.2014.
23:03
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić objasnio je u intervjuu listu "Danas" način na koji će novi Upravni odbor pokušati da transformiše klub i spase ga gašenja.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Mnogo se prašine podiglo nakon izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je predsednik Vlade optužio čelnike Crvene zvezde da su od izborne Skupštine napravili cirkus a da pritom niko nije predložio konkretna rešenja za izlazak iz krize.

Dan nakon pomenute izjave Zvezda je reagovala zvaničnim saopštenjem a potpredsednik Kokeza je požurio da poruči kako je premijer u pravu te da je privatizacija neminosvnost ka kojoj se mora ići.

Tokom nedelje nismo imali prilike da čujemo stav generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića koji je pred vikend dao intervju za dnevni list "Danas" u kojem je objasnio vide transforamcije koji bi Zvezdu trebalo da izvuče iz provalije.

"Dok sam bio na čelu Zajednice, Ministarstvu omladine i sporta smo dostavili predlog nacrta zakona o privatizaciji, a i sada u Crvenoj zvezdi insistiramo na svojinskoj transformaciji.  Ali, da bi se to dogodilo, prvo mora da se promeni zakon, ili da se donesu odredbe koje bi regulisale pitanje privatizacije" objasnio je Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde dodao je da je prilikom formiranja Upravnog odbora posebno apostrofirana važnost izmene zakona kako bi se došlo do željenog modela transforamcije posrnulog giganta.

"Razradili smo transformaciju po tzv. nemačkom modelu, po kome je recimo profesionalni pogon Bajerna iz Minhena akcionarsko društvo i zna se ko su vlasnici. Oni imaju 200.000 članova, a da bismo išli tim putem moramo da povratimo izgubljeno poverenje zvezdaške javnosti. Poverenje se godinama i decenijama stiče, ali se u trenutku ruši" istakao je Terzić.

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije objasnio je da je Zvezda finansijski razvaljena i da bilo koji pojedinac neće biti u stanju da je podigne na noge bez svežeg kapitala.

"Bez upliva privatnog kapitala biće teško bilo šta da uradimo. Moramo da se ponašamo tržišno i da onaj ko daje pare i odlučuje. Dakle, neophodan nam je strateški partner, strane investicije i transformacija u akcionarsko društvo" ponovio je generalni direktor crveno-belih.

Kao deo paketa prinudnih mera planirano je i smanjenje budžeta i racionalizacije u radnoj zajednici ali i pored svega niko ne može da garantuje da će pripremljeni planovi uroditi plodom.

"Kao profesionalac, suočen sa nametnutim prevelikim očekivanjima. Naša misija je da spašavamo Zvezdu, jer se nalazi pred gašenjem. Iako je Crvene zvezda devastirana, imamo ideju kako to da uradimo. Situacija je izuzetno teška. Imamo detaljan plan i verujemo da je ostvarljiv, ali ako ne bude sve išlo kako želimo, onda ćemo biti prinuđeni da aktiviramo rezervni plan" zaključio je Zvezdan Terzić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan
Saturday, 27.12.2014
00:13

Cekajte ljudi.Pa zar nije ovaj covek suspendovan na 6 meseci?? Kakva je ovo sprdnja?