Minimalac TSC-a protiv "Traktordžija", Vukanović "naoštrio" Vošu pred Ajaks!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 21.07.2024.
21:25
Izvor: Sportske.net

U terminu od 19.30 večeras su odigrane dve utakmice prvog kola Super lige Srbije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole savladali su kao domaćini ekipu IMT-a iz Novog Beograda rezultatom 1:0.

Domaćin je imao velikih problema da slomi otpor rivala koji u Bačkoj nije došao da se preda tako lako.

Nervoza je bila primetna u redovima obe ekipe, to pokazuje i šest žutih kartona u prvih sat vremena igre, a TSC je delovao kao tim koji bi mogao da bude bliži pobedi.

Pretili su redom Đakovac, Lazetić, Vlalukin i Pantović, na drugoj strani Lutovac je mogao da iznenadi domaćina, međutim promene rezultata nije bilo.

Sve do 70. minuta kada se dogodio i detalj koji je prelomio utakmicu posle neuspešnog napada "Traktordžija".

Posle lepog dodavanja Banjca, sevnula je kontra domaćina, lopta je po levoj strani stigla do Jovanovića koji je spoljnim delom stopala prosledio Milošu Pantoviću što je on pretvorio u gol.

IMT je od tog trenutka krenuo na sve ili ništa, pretio preko Kurta, Batisa i Jovića, međutim izabranici Deana Klafurića uspela je da sačuva prednost i osvoji prva tri boda u sezoni.

Vojvodina je još lakše opravdala ulogu favorita i to pobedom nad Tekstilcem iz Odžaka u Bačkoj Palanci gde je bilo 3:1 za "staru damu".

Posle početne terenske inicijative domaćina koji je prvi zapretio preko Šavije, ekipa Božidara Bandovića stigla je do vođstva u 28. minutu kada je odličan centaršut Serija s leve strane u gol pretvorio Aleksa Vukanović.

Pokušavao je Tekstilac da se oslobodi pritiska Vojvodine koja je propustila nekoliko prilika, jednu prilično izglednu Veličkovića, ali sve je došlo na naplatu u 51. minutu.

Novosađani su napravili lepu akciju kada je Nikolić proigrao Veličkovića, a novajlija u ekipi nesebično dodao ka Vukanoviću koji je loptu skoro pa ubacio u mrežu, ali je pojačanje Vojvodine iz Mladosti moralo da ugura loptu u gol.

Na 3:0 povisio je rezervista Andrija Radulović u 89. minutu posle dve propuštene prilike, a dva minuta kasnije Ivan Davidović postigao je utešni pogodak za Tekstilac.

Voša je dobrom igrom pokazala da je spremna za nastup u Evropi, iako je tu u četvrtak očekuje susret sa slavnim Ajaksom u okviru drugog kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke