Mirčetića preporodila promena pozicije, ali pohvale ga ne dotiču

Autor: Darko Mitrović
petak 27.09.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Mladi ofanzivac blista u poslednje vreme.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Kragujevački Radnički 1923 je u prethodne dve prvenstvene utakmice ostvario maksimalan učinak protiv IMT-a (4:0) i Tekstilca (1:0) i probio se u gornji deo tabele, a obe utakmice je svojim golovima obeležio Bogdan Mirčetić. Protiv ''traktorista'' je bio dvostruki strelac, a protiv Tekstilca je postigao jedini gol, vredan nova tri boda.

Šumadince u subotu od 18 časova očekuje teško gostovanje u Novom Pazaru, a u susret toj utakmici Mirčetić je govorio za klupski sajt.

Najpre se osvrnuo na ovaj njegov nagli uspon.

''Ništa se specijalno nije izdešavalo. Trudio sam se maksimalno na treninzima, davao sto odsto svojih mogućnosti na svakoj utakmici i eto to mi se vratilo na pravi način. Naravno, lepo je to kada te svi hvale, ali me iskreno to ne dotiče previše. Samo želim da nastavim da napredujem i da svojim igrama pomognem ekipi u ostvarivanju što je moguće boljih rezultata'', istakao je Mirčetić.

Izgleda da ga je promena pozicije posle odlaska Aleksića u Sanderlend i odsustva Vidosavljevića zbog povrede preporodila i da sada njegovi najveći kvaliteti dolaze do punog izražaja.

''Moja prirodna pozicija i jeste ova koju trenutno igram u Radničkom, tako da mi je svakako ta prekomanda sa desnog krila na mesto iza špica i te kako prijala i pružila mi mogućnost da na najbolji način pokažem svoje igračke kvalitete''.

Pre dve pomenute pobede, Radnički je prošao i kroz jedan rezultatski teži period, ali je ostao utisak da su Kragujevčani u pojedinim mečevima mogli bolje da prođu.

''Protiv Zvezde smo imali tu nesreću da primimo gol u poslednjim minutima utakmice i to nakon što smo ostali sa desetoricom igrača na terenu, dok smo u Lučanima posle odlične igre u prvom poluvremenu i minimalnog vođstva, početkom drugog dela napravili dva penala nakon čega se sve okrenulo protiv nas. Srećom, uspeli smo brzo da se oporavimo od ova dva poraza i pobedama protiv IMT-a i Tekstilca vratili smo se u gornji deo tabele gde nam je i mesto. Da ne pričam o tome koliko nam ove pobede znače na polju jačanja samopouzdanja, koje je bilo u određenoj meri poljuljano nakon pomenutih poraza'', objašnjava Mirčetić.

Kako protiv Pazaraca?

''Nema sumnje da nas očekuje jako teško gostovanje protiv vrlo motivisanog protivnika, koji je poznat po tome da igra odlično pred svojom publikom. Pripremamo se polako za tu utakmicu i verujem da ćemo uz maksimalnu angažovanost i disciplinu u igri uspeti da osvojimo nove bodove'', zaključio je Mirčetić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke