Mirković najavio naplatu duga i iznenađenja u sastavu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.11.2018.
11:54
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana Zoran Mirković rekao je da samo pobede ostavljaju crno-bele u trci za šampionsku titulu i da u tom smislu svaki drugi ishod u duelu sa Radnikom predstavlja katastrofu.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Drugi krug ligaškog dela sezone u Super ligi Srbije fudbaleri Partizana otvoriće duelom sa Radnikom iz Surdulice na domaćem terenu.

Partizan je jedini poraz u šampionatu doživeo upravo od ekipe Radnika i zbog toga trener Zoran Mirković sutrašnjeg rivala označava kao dužnika.

"Sutra nas očekuje utakmica protiv Radnika. Znate da smo jedinu utakmicu koju smo izgubili u prvenstvu izgubili od Radnika u Surdulici. U tom smislu, mislim da su nam oni nešto dužni", rekao je Mirković na konferenciji za medije.

Partizan sutrašnji meč dočekuje kao trećeplasirani na tabeli sa 30 bodova, dok Radnik zauzima dvanaesto mesto sa 15 bodova.

Trener crno-belih priznao je da se nakon trijumfa u derbiju nad Vojvodinom (2:0) "lakše diše", ali da njegova ekipa mora ozbiljno da uđe u meč sa Radnikom.

"Očekuje nas težak zadatak, Radnik je organizovana ekipa, pretpostavljam da će biti malo defanzivniji sutra. Imaju dobre igrače, imaju Zlatanovića koji je mladi reprezentativac i sigurno da moramo da uđemo maksimalno skoncentrisani u utakmicu i odlučni da je dobijemo. Jedino pobede nas održavaju u trci, svaki drugi ishod u sutrašnjoj utakmici bio bi katastrofalan za nas", istakao je Mirković.

Partizan će sutra biti bez pomoći povređenog Gorana Zakarića, a na osnovu onoga što je Zoran Mirković govorio o Aleksandru Šćekiću reklo bi se da je i Crnogorac pod znakom pitanja.

"Zakarić je važan igrač za našu ekipu i našu igru, i sigurno je da će nam nedostajati. Međutim, imamo adekvatne zamene. Što se tiče same igre, moramo da idemo na pobedu, sve druge stvari ne bi bile dobre za nas", istakao je Mirković.

Aleksandar Šćekić se oporavlja od operacije nosa, dobio je zaštitnu masku ali Mirković smatra da reprezentativac Crne Gore ima poteškoća sa tim pomagalom i to govori iz ličnog iskustva.

"Da ne pričamo mnogo o sastavu. Nikada nisam to radio pre utakmice. Imaćemo mala iznenađenja. Znate kako, kada imate neko pomagalo tog tipa uvek vam smeta. Neću da kažem da ste hendikepirani, ali sigurno slabije vidite. Ja nisam mogao da igram sa maskom. Bilo je to drugo vreme. To su bile univerzalne maske, danas se rade po otisku i može se reći da su malo bolje, ali da smeta, smeta", istakao je trener Partizana.

Zoran Mirković je dodao da bi sutrašnju utakmicu posle višemesečne pauze zbog povrede kolena mogao da počne i Zoran Tošić.

Na konferenciji za medije pred duel sa Radnikom bilo je reči i o eventualnim pojačanjima u zimskom prelaznom roku.

"Do tada imamo još dosta utakmica. Razmišlja se i u tom pravcu. Postoje pozicije koje bi trebalo da se pojačaju što se tiče ljudstva", zaključio je Mirković.

Utakmica 16. kola Super lige Srbije između Partizana i Radnika igra se u subotu od 13 časova na stadionu u Humskoj.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na prvom programu televizije Arena sport.

Super liga 16. kolo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Душан Терић
Friday, 09.11.2018
22:26

Trka za titulu? I onda si se bato probudio i ? Nemas ti pojma kao ni oni kojikoji su te doveli. Plasim se da nas ceka dugugodisnja dominacija zvezde a sve to zahvaljujuci nesposobnoj upravi i treneru amateru

avatar
magister
Friday, 09.11.2018
14:17

Možemo li da probamo da odigramo utakmicu sa visokim presingom, sa bržim prenošenjem lopte i više utrčavanja u prazan prostor? I na kraju, sa koncentrisanim završetkom akcija, a ne šutiranjem iz sve snage u meso.

avatar
ISTINA BOLI
Friday, 09.11.2018
13:33

Ovi ne mogu da naplate dug Babusnici,a ne nekom klubu koji je u njihovom rangu,znaci isto klubu bez istorije.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 10.11.2018
00:33

I onda dodje Real Madrid i pored 10 000k+ drugih klubova na svetu pozove bas tebe da odigras prijateljsku utakmicu na Santjago Bernabeu (u cast Santjaga Bernabea), jer smo ono klub bez istorije.