"Mitro's on fire", maestro Kostić i lukavi Sergej! A ko je podbacio? (OCENE)

Autor: Ivan Cvetković
subota 04.09.2021.
20:17
Izvor: Sportske.net

Srbija je večeras ostvarila veoma bitnu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

U Beogradu je pobeđen Luksemburg sa 4:1, iako su "orlovi" mogli do još kojeg gola, nije bilo lako savladati rivala koji je u 77. minutu smanjio na 2:1.

Ipak, izabranici Dragana Stojkovića su sa dva pogotka u finišu susreta obezbedili siguran trijumf koji ih je odveo na vrh grupe A.

Najzaslužniji za to je svakako Aleksandar Mitrović, strelac dva gola koji je kumovao i trećem kada je nakon njegovog udarca Šano postigao autogol.

Zablistao je i Filip Kostić, imao je priliku fudbaler Ajntrahta da i sam zatrese mrežu, ali se bolje snašao kao asistent prilikom gola Mitrovića i Milenkovića.

Ne treba zaboraviti ni pas Sergeja Milinkovića Savića koji konačno počinje da se uigrava sa Dušanom Tadićem, dok je sa druge strane odbrana možda mogla i bolje reagovati kod udarca Tila koji nije imao blok.

To sasvim sigurno neće umanjiti učinak Milenkovića, kao ni Pavlovića koji je tokom čitavog meča delovao prilično sigurno.

Od rezervista istakao se Nemanja Radonjić, novi fudbaler Benfike je bio asistent prilikom autogola Luksemburga, ali se propisno obrukao promašajem u finišu meča. Dušan Vlahović se nije istakao, dok za ostale fudbalere nije bilo previše vremena.

Ovako smo mi videli "orlove" večeras:

Rajković (6,5) - Milenković (8), Nastasić (7) (od 84. Veljković bez ocene), Pavlović (7) - Lazović (6,5) (od 70. Vlahović 6), Lukić (7) (od 70. Radonjić 6,5), Gudelj (7), Kostić (9) - Tadić (7) (od 91. Maksimović bez ocene), Milinković Savić (8,5), Mitrović (9) (od 84. Jović bez ocene)

Ko vas je oduševio, a ko je mogao i bolje?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke