Mitrović ocenio svoju formu, protivnika i igru Srbije

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 04.10.2021.
13:30
Izvor: Sportske.net

Može li Srbija do svih šest bodova iz dva duela?

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaler reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović rekao je pred utakmice sa Azerbejdžanom i Luksemburgom da selekcija naše zemlje nikoga ne sme da potceni.

Našu ekipu očekuju još dva duela u kojima su favoriti i ukoliko sve bude prema planu, o putniku u Katar odlučivaće meč u Lisabonu sa Portugalijom.

Euforija je malo splasnula posle nesrećnog remija u Irskoj, ali Mitrović uverava da se takve stvari prosto dešavaju.

"Protiv Irske smo bili jako dobri, sve je bilo kako treba sem krajnjeg rezultata. Ali pokazali smo dobre partije, igramo ofanzivno, mi se pitamo u svakoj utakmici, protiv koga god da igramo. U svakom meču možete da očekujete ofanzivu, da igramo na gol više. Malo sreće je falilo, da smo zatvorili utakmicu ranije, ali to je fudbal. Dešavaju se takve stvari. Pokazali smo da smo ozbiljna reprezentacija, imaju igrače u top klubovima i dobrim ligama. Nadam se da će igra biti ista i da samo rezultat bude bolji", naveo je napadač Fulama.

Kada je reč o predstojećim rivalima, najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije ne želi nikoga da potceni.

"Danas nema lakih protivnika, imaju nezgodne igrače u ofanzivi i ako im to dozvolimo, mogu da budu opasni. Ali mi smo favoriti, timsk i pojedinačno. Nemamo šta da krijemo, idemo tamo na tri boda. Verujemo u sebe i ono što radimo".

Protiv Luksemburga je zadobio povred nosa, zbog čega je sa maskom na licu igrao u Dablinu.

"Imao sam podliv ispod oka, malo je i nos naprso, ali ništa strašno. Na kraju je sve bilo OK. A razlog loše realizacije… Ne znam, možda nije bio moj dan. Naiđe tako period kad neće lopta sama u gol, na kraju smo ga sami sebi dali. Nekad uđe svaki šut, nekad neće, pa makar rukom probao da uguraš loptu. Imali smo sreću sa Portugalom, sada nam se možda malo vratilo. Ali pokazali smo da smo ozbiljna reprezentacija", dodao je Mitrović.

Na pitanje naše redakcije kako je zadovoljan svojom trenutnom formom, Mitrović je odgovorio u pozitivnom tonu, navevši da se oseća dobro na terenu.

"Zadovoljan sam formom, osećam se zaista dobro. Mislim da igram dobro, dolaze golovi, to svaki napadač voli. Mogao je da bude još koji gol više, ali bože moj. Radimo, treniramo, razmišljamo pozitivno, sve će doći na svoje", kazao je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke